Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на різку критику Зеленського їхнього з Бразилією мирного плану
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на різку критику Зеленського їхнього з Бразилією мирного плану

У КНР відреагували на критику Зеленського щодо мирного плану Бразилії та Китаю.

13 вересня 2024, 20:05 comments1068
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на критику з боку президента України Володимира Зеленського, який назвав "деструктивним" мирний план, запропонований Китаєм та Бразилією для врегулювання війни в Україні. Під час брифінгу речниця МЗС Китаю Мао Нін заявила, що Китай і надалі сприятиме мирним переговорам, наголошуючи на важливості політичного врегулювання.

Китай відреагував на різку критику Зеленського їхнього з Бразилією мирного плану

У Китаї відповіли на заяву Зеленського (фото з відкритих джерел)

Мао Нін підкреслила, що ініціативу Китаю та Бразилії, яка передбачає шість умов для "деескалації" конфлікту, підтримали 110 держав світу. Вона також зазначила, що Китай підтримує тісний контакт з Україною і має намір продовжувати грати конструктивну роль у врегулюванні війни через дипломатичні засоби.

"Щодо кризи в Україні, зокрема щодо шести спільних домовленостей, Китай підтримує тісний зв'язок з Україною. Китай і надалі сприятиме мирним переговорам і відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи", — заявила Мао Нін.

Ця заява є відповіддю на скептицизм України щодо запропонованого мирного плану, який Україна вважає несприйнятливим через невідповідність його положень українським інтересам у конфлікті з Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський різко відреагував на бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. Президент України Володимир Зеленський назвав "театром" бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. За словами Зеленського, ця ініціатива Китаю та Бразилії деструктивна, створена з урахуванням інтересів Росії та без поваги до України. 

Володимир Зеленський під час інтерв’ю бразильській газеті Metropoles прокоментував бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни в Україні. За словами президента, Китай та Бразилія має показати, що вони сильні країни, а не ставати на сторону Росії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини