Головна Новини Світ Китай Китай відвернувся від Росії та рятує свою шкуру: як Пекін знову кинув Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відвернувся від Росії та рятує свою шкуру: як Пекін знову кинув Путіна

Китайський уряд зробив важливий крок, попередивши власних автовиробників утриматися від інвестицій у Росію.

13 вересня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

Міністерство торгівлі Китаю попередило китайських автовиробників про ризики, пов'язані з інвестиціями в автомобільну промисловість за кордоном, зокрема в Індії, Росії, Туреччині, Європі та Таїланді. Як пише Reuters, китайським компаніям настійно рекомендували уникати інвестицій в Індію через напружені відносини між країнами після зіткнень на спірному кордоні у 2020 році. Крім того, їм наполегливо радили не інвестувати в Росію та Туреччину.

Китай відвернувся від Росії та рятує свою шкуру: як Пекін знову кинув Путіна

Китай знову кинув РФ (фото з відкритих джерел)

У випадку з Європою та Таїландом рекомендації були м'якшими, але також містили попередження про ризики. Міністерство закликало китайські компанії використовувати зарубіжні заводи для остаточного складання автомобілів з китайських комплектуючих, щоб мінімізувати вплив геополітичних проблем.

Попри прагнення деяких європейських країн, таких як Іспанія та Італія, залучити китайські інвестиції, китайські компанії виявляють обережність щодо створення місцевих виробництв через необхідність великих інвестицій та складність урахування місцевих законів і культури.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай назвав єдиний варіант, як може завершитись війна в Україні. Офіційний Пекін дотримується єдиної позиції, що переговори є єдиним способом для завершення війни в Україні та на Близькому Сході. Китаю заявив, що "конфронтація нікуди не веде".  Таку заяву зробив міністр оборони Китаю Дон Цзюнь, повідомляє HKFP. 

Відповідну заяву глава Міноборони Китаю зробив на форумі Сяншань у Пекіні, який називають відповіддю Китаю на щорічну зустріч Шангрі-Ла у Сінгапурі. Як повідомляють китайські державні ЗМІ, протягом трьох днів до Пекіна приїдуть понад 500 представників із понад 90 країн та організацій.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини