Головна Новини Світ Китай Китай виступив із новою заявою про війну в Україні та зробили попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай виступив із новою заявою про війну в Україні та зробили попередження

Саме "кризою" у державі заведено називати кровопролитну війну, розв'язану Москвою проти українців.

29 серпня 2024, 21:05 comments3933
Поділіться публікацією:

Китай висловив занепокоєння щодо дозволу Україні застосовувати західну зброю проти Росії, а також загрозою подальшої ескалації "української кризи". Про це заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, повідомляє "Укрінформ".

Китай виступив із новою заявою про війну в Україні та зробили попередження

Китай виступив із заявою про війну в Україні (фото з відкритих джерел)

У відповідь на питання щодо можливого використання Україною західної зброї проти Росії та масованих атак російськими військами з використанням іранських дронів і північнокорейських ракет, Лінь Цзянь наголосив, що у міжнародній спільноті панує загальне занепокоєння щодо подальшого загострення конфлікту.

"Наразі існує широке занепокоєння високою імовірністю подальшої ескалації та розширення кризи. У міжнародному співтоваристві вважають пріоритетом деескалацію ситуації, тому Китай закликає всі сторони уникати розширення зони бойових дій, утримуватись від ескалації та провокацій, що можуть призвести до розширення конфлікту", - висловився речник.

Речник підкреслив, що Китай закликає всі сторони до стриманості, утримання від провокацій та недопущення розширення бойових дій. Він наголосив на необхідності уникати дій, які можуть призвести до ще більшої ескалації конфлікту, закликавши до деескалації як пріоритетного завдання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи бачать українці Китай посередником на ймовірних переговорах із РосієюКитаю як посереднику за можливих мирних переговорів між Україною та Росією довіряють лише 22% українців.  Про це свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова. 

Соціологи з'ясували, що 62% не готові довірити Пекіну таке посередництво. Опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова проводилося з 8 по 15 серпня 2024 року серед 2017 респондентів лише на тих територіях, які контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки вбирається у 2,3%.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини