Головна Новини Світ Китай Китай виступив проти постачання Заходом зброї Україні: у Києві відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай виступив проти постачання Заходом зброї Україні: у Києві відповіли

Пекін фактично повторив російську тезу про постачання Заходом зброї Україні

14 січня 2023, 16:52 comments19964
Поділіться публікацією:

Китайський уряд не підтримує ідею Заходу про військову допомогу Україні, оскільки це нібито загострює протистояння та не веде до миру. У той же час офіційний Пекін заплющує очі на те, що Росія продовжує отримувати іранські дрони-камікадзе та боєприпаси з КНДР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter-аккаунт постійного представника України при ООН Сергія Кислиці.

Китай виступив проти постачання Заходом зброї Україні: у Києві відповіли

Постійний представник Китаю під час ООН Чжан Цзюнь. Фото: із відкритих джерел

Постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь не став прямо говорити про Росію, але зазначив, що посилення санкцій може призвести тільки до нового витку ескалації, але не до мирного врегулювання. Також Китай не підтримує постачання західної зброї, оскільки вважає, що це може призвести до затягування війни та нової ескалації.

Кислиця зі свого боку дорікнула Цзюню ігнорування допомоги Росії з боку Ірану та КНДР і запитала, що робиться для того, щоб припинилися порушення резолюцій РБ ООН.                                                                                                          

"До речі, про постачання безпілотників з Ірану до Росії та боєприпасів з КНДР? Чи варто сподіватися? Представник Китаю заявив у РБ ООН, що постачання зброї лише загострюють конфлікт і можуть призвести до ще більшої конфронтації. Тоді що робиться для того, щоб припинити порушення резолюції РБ ООН", — зазначив Кислиця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Юрій Бойко підтримав позбавлення мандатів колег з ОПЗЖ: чому зараз екс-регіонал прозрів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський постпред в ООН заявив, що РФ готова до переговорів: в Україні відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини