Головна Новини Світ Китай Китай висунув новий ультиматум США щодо переговорів: чого хоче Пекін
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай висунув новий ультиматум США щодо переговорів: чого хоче Пекін

Китай висунув ультиматум США для переговорів

29 червня 2023, 18:47 comments2197
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін вимагає в Америки зняти односторонні санкції, аби переговори міністрів оборони двох країн відбулися. Про це заявив речник посольства Китаю в США Лю Пеньюй, пише Bloomberg.

Китай висунув новий ультиматум США щодо переговорів: чого хоче Пекін

Лі Шанфу міністр оборони Китаю (фото з відкритих джерел)

"Американська сторона знає причину складнощів у відносинах  з Китаєм — вона фактично ввела односторонні санкції проти Китаю. Такі перешкоди мають бути усунені, перш ніж між двома країнами може початися будь-який обмін та співпраця", — сказав речник посольства Китаю.

У матеріалі йдеться, що представники посольства мали на увазі прохання США щодо контактів з міністром оборони КНР Лі Шанфу. У Вашингтоні хотіли організувати його зустріч з головою Пентагону Ллойдом Остіном у червні.

Представники китайського посольства зробили таку заяву після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Пекіна звинуватив Китай у тому, що вони "не погодилися просунутися вперед" для того, щоб  створити тісніші канали зв'язку між військовими.

Відомо, що у 2018 році США наклали  санкції на міністра оборони Китаю Лі Шанфу, бо він купив у Росії 10 бойових літаків Су-35 та обладнання для зенітно-ракетного комплексу С-400.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Китай відреагував на слова Байдена, який назвав Сі Цзіньпіна диктатором. Президент США Джо Байден назвав китайського лідера диктатором. На такі слова американського політика відреагували у МЗС Китаю. Представниця міністерства закордонних справ Китаю розкритикувала слова президента США Джо Байдена.

Зауваження Джо Байдена прозвучали на зборі коштів у Північній Кароліні. Лідер США пригадав інцидент з китайською повітряною кулею над Сполученими Штатами. Байден вказав, що Сі Цзіньпін засмутився від наказу збити повітряну кулю зі шпигунським обладнанням та додав, що "це був великий сором для диктаторів".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини