Головна Новини Світ Китай Китай влаштовує продовження війни в Україні: Bloomberg представив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай влаштовує продовження війни в Україні: Bloomberg представив деталі

Bloomberg навів чіткі аргументи, чому дзвінок між Пекіном та Києвом все ще не відбувся

18 квітня 2023, 15:38 comments2234
Поділіться публікацією:

Війна, що тривала, в Україні в певному сенсі може влаштовувати голову КНР Сі Цзіньпіна. Як повідомляє портал "Коментарі, про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

Китай влаштовує продовження війни в Україні: Bloomberg представив деталі

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що глава КНР зацікавлений у продовженні бойових дій в Україні, хоч і не показує, що його такий варіант подій влаштовує і він готовий усіляко підтримувати Путіна.

Bloomberg пише, що Китай вже використав війну у своїх потребах. Завдяки певним політичним іграм керівництво КНР зуміло "вбити клин" між представниками Великої сімки та країнами Південної Америки, Африки та Азії.

Також "Bloomberg" зазначає, що Цзіньпін, можливо, набуває переваги саме від поширення свого "Мирного плану", а не від його потенційної реалізації. Пекіну важливо показати, що він хоче брати участь у переговорах для зупинення війни, проте вступ КНР у ці переговори може бути ризикованою для неї, адже Китай може "отримати опіки через невдачу".

Ці всі припущення підтверджують той факт, чому прямої розмови між Сі Цзіньпінем і Володимиром Зеленським так і не відбулося. Насамперед у цьому не зацікавлений офіційний Пекін, тому що всіма можливими способами – і політично, і економічно допомагає Москві та особисто Путіну. При цьому Україна не проти провести переговори, незважаючи на нечіткий "Мирний план" від КНР.

На майданчику міжнародної політики Китай продовжує зміцнювати свої позиції. Пекін хоче взяти він роль альтернативи Вашингтону. У тому числі, він схиляв президента Франції Макрона до зменшення впливу США на Європу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — який кінець російсько-української війни влаштує Китай – чи можливий союз із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини