Головна Новини Світ Китай Китай ввів санкції проти ряду чиновників адміністрації Трампа, в тому числі - Помпео
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай ввів санкції проти ряду чиновників адміністрації Трампа, в тому числі - Помпео

Пекін ввів заборони на поїздки і ділові обмеження щодо державного секретаря Майкла Помпео, радника з національної безпеки Роберта О'Брайена і посла ООН Келлі Крафт

20 січня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбулася інавгурація глави овального кабінету Джо Байдена, і він вже встиг підписати кілька законів. Поки новий уряд приступає до своїх обов'язків, Китай часу не втрачає і оголосив, що вводить санкції проти багатьох чиновників апарату колишнього президента США.

Китай ввів санкції проти ряду чиновників адміністрації Трампа, в тому числі - Помпео

Майкл Помпео (фото з відкритих джерел) Maykl Pompeo (foto z vidkrytykh dzherel)

Так, в "чорний список" потрапили понад 25 чиновників, повідомляє Associated Press.

Пекін ввів заборони на поїздки і ділові обмеження щодо державного секретаря Майкла Помпео, радника з нацбезпеки Роберта О'Брайена і посла ООН Келлі Крафт.

У списку санкцій потрапили і інші чиновники.

"За останні кілька років деякі антикитайські політики в Сполучених Штатах, спланували, просунули і здійснили серію божевільних кроків, які серйозно втрутилися у внутрішні справи Китаю, образили китайський народ і серйозно підірвали китайсько-американські відносини", — йдеться в заяві МЗС.

У другій половині січня цього року Майкл Помпео заявив, що керівництво Китаю відповідально за геноцид і злочини проти людяності по відношенню до мусульман-уйгурів в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР.

Нагадаємо, Майк Помпео заявив в середу Конгресу, що Гонконг більше не є автономним від Китаю. Цей факт може привести до втрати спеціального торгового статусу Гонконгу зі США і стати загрозою для його положення в якості міжнародного фінансового центру. Про це пише CNN. Дональд Трамп і Конгрес Сполучених Штатів вирішать, які дії зробити в результаті сертифікації, яка відбувається в період підвищеної напруженості з Пекіном. Припинення особливих торговельних відносин, які існували десятиліттями, потягне за собою витрати для американського бізнесу, похитне і без того крихку світову економіку і завдасть Гонконгу більших збитків, ніж Китаю, попереджають експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини