Китай закликав до відмови від "закону джунглів": як пропонує діяти натомість

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї закликав країни вирішувати суперечки шляхом діалогу та співпраці.

Китай закликав відмовитися від "закону джунглів", підтримувати верховенство права та засудив односторонні санкції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на інформаційне агентство "Укрінформ".

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї виступив на Саміті майбутнього у Нью-Йорку та закликав будувати майбутнє за умови відмову від "закону джунглів", де сильніший диктує правила існування для інших.

"Нам потрібно зміцнити верховенство міжнародного права, відмовитися від "закону джунглів", де сильні залякують слабких, протистояти актам гегемонізму, таким як односторонні санкції, захищати законні права та інтереси країн, що розвиваються. Нам потрібно будувати краще майбутнє", - сказав Ван Ї.

Очільник МЗС Китаю також закликав великі країни подавати приклад для інших та прямувати до загального блага і солідарності. За словами Ван Ї держави мають вирішувати суперечки шляхом діалогу та підвищувати безпеку через співпрацю.

"Особливо, великі країни повинні подавати приклад. Вони повинні розірвати геополітичні кола, прагнучи до вищого блага, підійматися вище, блокувати конфронтацію, і служити пропелерами світової солідарності та якорями міжнародного миру", - додав китайський міністр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розкритикував бразильсько-китайську "мирну ініціативу". На слова президента України відреагували в Китаї.

Також "Коментарі" писали про те, як Китай прокоментував російський ракетний удар по Полтаві, де було вбито понад 50 людей. В МЗС КНР закликали проявити стриманість та створити умови для закінчення війни.