Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на російський ракетний удар по Полтаві
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на російський ракетний удар по Полтаві

У Китаї відреагували на російський ракетний удар по Полтаві

4 вересня 2024, 16:12 comments7339
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ КНР заявило, що позиція Китаю щодо війни в Україні залишається незмінною та полягає у якнайшвидшому врегулюванні конфлікту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ". 

Китай відреагував на російський ракетний удар по Полтаві

Речник МЗС КНР Чжао Ліцзянь. Фото з відкритих джерел

Речника МЗС КНР відреагував на жорстокий удар Росії по навчальному закладу в Полтаві, де було вбито понад 50 людей. У своїй заяві представник МЗС КНР традиційно називає російсько-українську війну "українською кризою" та закликав до припинення вогню та зупинки бойових дій.

"Позиція Китаю щодо "української кризи" є послідовною і чіткою. В інтересах усіх сторін якнайшвидше припинити вогонь, зупинити бойові дії та шукати політичне вирішення конфлікту", — заявив речника МЗС КНР.

За словами китайського дипломата, усім сторонам конфлікту потрібно уникати ескалації та намагатись політично закінчити війну. 

"Усім сторонам слід проявляти стриманість, уникати дій, які можуть призвести до загострення конфлікту, та створювати умови, щоб якнайшвидше дійти політичного врегулювання кризи", — додали в китайському відомості.

З початку повномасштабної російської агресії проти України Китай проголошує нейтралітет, уникаючи визначення, хто є агресором, а хто — жертвою. Пекін не висловлює засудження ані щодо жорстоких обстрілів російськими військовими житлових будинків і цивільної інфраструктури в українських містах, ані щодо успішних атак українських Сил оборони на об'єкти вглибині Росії, які забезпечують окупаційну армію РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на ситуацію в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що після російського удару по Полтаві президент Латвії закликав змінити політику Заходу щодо України




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини