Головна Новини Світ Китай Китай заперечив свою вину у геноциді проти уйгурів: хто насправді винний у злочині
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай заперечив свою вину у геноциді проти уйгурів: хто насправді винний у злочині

Неофіційний трибунал адвокатів у Лондоні звинувачає Китай у геноциді, однак Пекін спростовує будь-які звинувачення

10 грудня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Посольство Китаю в Лондоні заявило, що неофіційний трибунал адвокатів, який звинуватив Пекін у геноциді проти уйгурів, був не чим іншим, як політичним інструментом ворогів Китаю, які поширювали брехню. Про це повідомляє Reuters.

Китай заперечив свою вину у геноциді проти уйгурів: хто насправді винний у злочині

Вид на меморіальну дошку посольства Китаю в Лондоні - Reuters

Неофіційний трибунал адвокатів і активістів заявив у четвер, 9 грудня, що президент Китаю Сі Цзіньпін несе основну відповідальність за геноцид, злочини проти людства та катування уйгурів і казахів у Сіньцзяні. 

Китай розпустив трибунал, який очолює британський адвокат Джефрі Найс і не має повноважень для санкцій, як "фарс", який його вороги використовують для поширення брехні.

"Китайська Народна Республіка (КНР) вчинила геноцид, злочини проти людства та катування проти уйгурів, казахів та інших громадян етнічних меншин у північно-західному регіоні Китаю, відомому як Сіньцзян. рибунал задоволений, що президент Сі Цзіньпін ... та інші високопоставлені чиновники в КНР і КПК (Комуністична партія Китаю) несуть основну відповідальність за дії, які сталися в Сіньцзяні", — заявив у четвер уйгурський трибунал, розташований у Британії .

Всесвітній конгрес уйгурів (WUC), який представляє інтереси переважно мусульманських уйгурів у Сіньцзяні та в усьому світі, у 2020 році звернувся до Ніцци з проханням створити незалежний трибунал для розслідування звинувачень у зловживанні в Сіньцзяні.

У заяві в четвер, 9 грудня, міністерство закордонних справ Китаю відкинуло WUC як сепаратистську організацію, яка контролюється і фінансується антикитайськими силами в Сполучених Штатах і на Заході.

"Цей так званий суд не має юридичних повноважень чи довіри. Брехня не може приховати правду, не може обдурити міжнародне співтовариство або зупинити історичний хід... стабільності, розвитку і процвітання Сіньцзяну", — сказав представник міністерства, назвавши дані свідчення неправдивими, а остаточний вирок — "політичним фарсом у виконанні кількох клоунів".

Речник посольства сказав, що це "не що інше, як політичний інструмент, який використовується кількома антикитайськими та сепаратистськими елементами, щоб обдурити та ввести громадськість в оману".

"Той, хто має совість і розум, не буде обманутий чи обдурений", – сказав речник.

Як повідомляли раніше "Коментарі", між США і Китаєм розгортається черговий виток тривалого конфлікту, пов'язаний на цей раз з уйгурским питанням. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини