Головна Новини Світ Китай Китай знову погрожує тим, хто спробує відокремити Тайвань
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай знову погрожує тим, хто спробує відокремити Тайвань

У Пекіні пригрозили, що будуть немилосердними до спроб відокремити Тайвань

30 жовтня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Народно-визвольна армія Китаю "не буде милосердною" до будь-яких кроків незалежності Тайваню. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник голови Центральної військової комісії КНР генерал Чжан Юйся, пише "China Daily".

Китай знову погрожує тим, хто спробує відокремити Тайвань

Китай. Фото: з відкритих джерел

"Тайванське питання лежить в основі основних інтересів Китаю, а принцип одного Китаю є консенсусом міжнародного співтовариства... Незалежно від того, хто хоче відокремити Тайвань від Китаю у будь-який спосіб, китайські військові ніколи не погодяться на це", – зазначив генерал.

Таку заяву Чжан Юйся зробив на Пекінському форумі Сяншань 30 жовтня.

Він сказав, що Тайвань є "ядром основних інтересів Китаю".

На форумі Чжан зробив завуальований закид США, заявивши, що "певна країна" втручається в Азіатсько-Тихоокеанський регіон і у внутрішні справи інших держав.

Цікаво, що на цьому форумі виступав міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Він заговорив про "готовність до переговорів" із західними країнами, якщо вони не виставлятимуть додаткових умов щодо України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден провів у Вашингтоні переговори з главою МЗС Китайської Народної Республіки (КНР) Ван І. Наголошувалося на важливості відповідально ставитися до конкуренції та спільно вирішувати глобальні проблеми. Раніше лідер КНР Сі Цзіньпін, який уже у листопаді може зустрітися з Байденом, заявив, що подальша доля людства залежить від США та Китаю, які мають знайти порозуміння. Яка ймовірність потепління відносин між Вашингтоном та Пекіном? Чому це важливо як для України, так і для всього світу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини