Головна Новини Світ Китай Китай зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї вважає, що Україна та Росія мають знайти мирний план щодо закінчення війни в Україні.

9 квітня 2024, 09:22 comments3359
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Китаю Ван Ї заявив про необхідність мирної конференції щодо війни в Україні для обговорення мирних планів вирішення конфлікту. За його словами, у цій конференції має взяти участь Україна та Росія.

Китай зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни

Очільник МЗС Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Голова МЗС РФ Сергій Лавров здійснив візит до Китаю, де зустрівся зі своїм колегою Ван Ї. За підсумками переговорів китайський міністр зробив заяву  про необхідність мирних переговорів щодо війни в Україні.

"Китай підтримує скликання мирної конференції щодо України за рівноправної участі всіх сторін та з обговоренням усіх мирних планів", — сказав Ван Ї.

Очільник МЗС Китаю додав, що Росія та КНР мають протистояти монополії кількох країн та просувати демократизацію і багатополярний світ.

Лавров також виступив з заявами, де повідомив, що Росія та Китай дійшли згоди про початок діалогу щодо "євразійської безпеки з підключенням інших країн". Очільник МЗС РФ додав, що Росія відкидає формули миру від Зеленського.

"Ми з китайськими колегами підтвердили висновок про безперспективність будь-яких міжнародних заходів, які не те що не враховують позицію Росії, а повністю її ігнорують, які просувають абсолютно порожню, ультимативну так звану формулу миру Зеленського і тим самим повністю відірвані від будь-яких реалій", — заявив Лавров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія назвала "мирний план" Китаю найкращим варіантом для закінчення війни в Україні. За словами Лаврова, такий діалог РФ та України має бути на рівних умовах.

Також "Коментарі" писали, що в Офісі президента розповіли, чи змінилась позиція України щодо мирних переговорів з Росією про закінчення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7

9 квітня 2024, 08:45

Росія та КНР мають протистояти монополії кількох країн та просувати демократизацію Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/china/kitay-zrobiv-novu-zayavu-pro-mirni-peregovori-schodo-zakinchennya-viyni-729571.html © Comments.ua Анекдот росія, китай та демократія :)


Новини