Головна Новини Світ Китай Китай зробив резонансу заяву щодо постачання зброї Україні. До чого закликав союзників Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зробив резонансу заяву щодо постачання зброї Україні. До чого закликав союзників Києва

Заступник постпреда Китаю в Радбезі ООН Ген Шуан закликав припинити поставляти Україні зброю, і зосередитися на вирішенні «української кризи» дипломатичним шляхом

12 квітня 2024, 21:10 comments8174
Поділіться публікацією:

Заступник постійного представника Китайської Народної Республіки при ООН Ген Шуан заявив, що краще завершити "конфлікт" в Україні шляхом дипломатичних переговорів, а не за допомогою військової сили.

Китай зробив резонансу заяву щодо постачання зброї Україні. До чого закликав союзників Києва

Ген Шуан

Він заявив, що в Україні і далі продовжується "криза", яка призвела до надмірної кількості жертв. Саме тому, на думку постпреда Китаю, продовження постачання зброї лише збільшить ризик загострення "кризи" і не сприятиме зниженню напруги та досягненню перемир'я для завершення "конфлікту". При цьому Шуан підкреслив, що ефективніше завершити війну через переговори, а не зброєю.

Окрім того, представник Китаю закликав всі зацікавлені сторони активізувати дипломатичні зусилля для припинення бойових дій. При цьому він вчергове повторив те, що офіційний Пекін регулярно озвучує, що Китай не бере участі в "кризі і конфлікті" і не постачає смертельну зброю чи обладнання будь-якій зі сторін конфлікту і не планує цього робити.

Заступник постпреда зазначив, що Китай виступає за своєчасне скликання міжнародної конференції, схваленої Росією та Україною, з рівною участю всіх сторін, для обговорення всіх варіантів миру на справедливій основі. При цьому він підкреслив, що Пекін навіть готовий забезпечити необхідні умови для проведення цих переговорів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу з’явилося надто багато так званих "мирних планів" щодо врегулювання війни. На думку експертів, цим самим РФ намагається зрозуміти, на які поступки готові піти Україна та Захід. При цьому, всі "хотілки" Кремля для України є недопустимими, а от Захід міг би на них погодитися і ціною України завершити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини