Головна Новини Світ Китай Китай звернувся до ще однієї країни: закликає допомогти посадити Росію та Україну за стіл переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай звернувся до ще однієї країни: закликає допомогти посадити Росію та Україну за стіл переговорів

Китай закликає Індонезію допомогти з поновленням переговорів України та РФ

7 серпня 2024, 13:50
Поділіться публікацією:

Китай звернувся із закликом до Індонезії. Просити приєднатися до його зусиль, щоб поновити переговори між Україною та Росією. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Китаю.

Китай звернувся до ще однієї країни: закликає допомогти посадити Росію та Україну за стіл переговорів

Спецпредставник уряду Китаю з Євразії Лі Хуей. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що спецпредставник уряду Китаю з Євразії Лі Хуей відвідав Індонезію та провів зустріч із директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді.

Посланник Китаю заявив, що війна між Росією та Україною все ще має ризики ескалації та розширення, і головним пріоритетом є спільна робота всіх сторін, щоб "охолодити ситуацію".

Лі Хуей запропонував Індонезії допомогти повернути Україну та Росію за стіл переговорів.

"Китай готовий співпрацювати з Індонезією для просування п'яти принципів мирного співіснування та "духу Бандунга" та спільно створювати умови для швидкого поновлення прямого діалогу та переговорів між відповідними сторонами", — йдеться у повідомленні.

Представник Індонезії зазначив, що цінує роль Китаю у просуванні політичного вирішення "української кризи".

"Індонезія готова співпрацювати з Китаєм та відповідними сторонами, щоб підтримувати принципи колективності та інклюзивності та працювати разом, щоб знайти вихід із кризи", — заявили в МЗС Китаю.

Варто зазначити, що Китай офіційно стверджує, що займає нейтральну позицію щодо війни, яку Росія розв'язала проти України. Пекін заявляв, що підтримує суверенітет України, але посилює економічну співпрацю із Москвою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США та Австралія звернулися із закликом до Китаю: як це пов'язано з війною в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини