Китай звинуватив США у нагнітанні тривоги навколо російських військ поблизу України

У МЗС Китаю вважають, що подібні заяви здатні посилювати недовіру та занепокоєння

Уряд Китаю виступив із заявою на адресу Сполучених Штатів Америки у створенні напруги та нагнітання тривоги навколо військ РФ біля кордонів України. Про це пише Reuters, посилаючись на представника китайського МЗС Вана Веньбіня, пише "Українська правда".

За твердженням спікера Міністерства закордонних справ Китаю, постійні зусилля деяких країн Заходу щодо нагнітання тривоги та поширення недостовірної інформації створюють "невпевненість та турбулентність у світі", який і так сповнений викликів. Веньбінь також вважає, що подібні заяви здатні посилювати недовіру та занепокоєння.

"Ми сподіваємося, що згадані сторони припинять такі кампанії з дезінформації та приєднаються до сприяння миру, довірі та співпраці один з одним", - додав представник МЗС Китаю.

Крім того, Ван Венбінь також зазначив, що в основі співпраці китайської та російської сторони - взаємовигідні відносини, метою яких не є створення союзу проти інших держав.

Зазначимо, що 15 лютого британське видання The Sun, посилаючись на дані американської розвідки, оприлюднило точну дату та час "вторгнення Російської Федерації в Україну". Журналісти заявили, що РФ має намір напасти на нашу країну 16 лютого о 3 годині ранку за київським часом за участю 200 тисяч солдатів.

У вівторок увечері американський президент Джо Байден звернувся про загрозу ймовірного вторгнення РФ. Його виступ ознаменувався гострими заявами на адресу Росії у разі нового витка її агресії щодо України. Експерти оцінили звернення президента США та розповіли, як події можуть розвиватися далі.

Раніше на порталі "Коментарі" - Не лише 16 лютого: у США зробили нову заяву про терміни російського вторгнення в Україну.