Головна Новини Світ Китай Китайський міністр зробив нову заяву про постачання зброї до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський міністр зробив нову заяву про постачання зброї до РФ

Але війну в Україні Китай продовжує називати "українською кризою".

18 лютого 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

Очільник китайського Міністерства  закордонних справ  Ван І дав запевнення українському  колезі  Дмитру  Кулебі, що Китай  не  відправляє летальну зброю до Росії.

Китайський міністр зробив нову заяву про постачання зброї до РФ

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї (фото з відкритих джерел)

Про це  написано в повідомленні прес-служби МЗС Китаю.

"Незалежно від того, як зміниться міжнародна ситуація, Китай сподівається, що китайсько-українські відносини розвиватимуться нормально і продовжуватимуть приносити користь двом народам", — сказано в  повідомленні МЗС Китаю.

Ван І, як  стверджується в заяві, ознайомив Кулебу з  "принциповою  позицією" Пекіна щодо "українського питання" (так в Китаї називають війну РФ проти України) і наголосив, що буде сприяти миру та переговорам,  і не буде "підливати масла у вогонь".

"Китай не використовує можливості і не продає летальну зброю в райони конфлікту або сторонам конфлікту. Ми продовжуватимемо відігравати конструктивну роль у припиненні війни та якнайшвидшому відновленні миру. Навіть якщо є лише проблиск надії на мир, Китай не відмовиться від своїх зусиль", — заявляють представники  МЗС Китаю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай став на бік Росії у війні проти України. Посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь закликав припинити США та інші країни надсилати зброю Україні для війни проти Росії. Також представник КНР закликав повернутись Україну та Росію до Мінських домовленостей. 

Під час засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку постійний представник Китаю в ООН Чжан Цзюнь заявив про необхідність зупинити поставки зброї Україні. За його словами це унеможливлює закінчення війни в Україні дипломатичними методами.

Крім того, посол Китаю в ООН закликав Україну та Росію переосмислити та виконати Мінські домовленості, які були підписані у 2014 році під час початку війни та першого вторгнення Росії. У підсумку Чжан Цзюнь заявив, що поставки зброї Україні ставлять у небезпечне становище інші країни. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини