Головна Новини Світ Китай КНДР зближається з РФ: як на це реагує Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР зближається з РФ: як на це реагує Китай

КНР дратує незалежність рішень Північної Кореї

16 жовтня 2024, 23:22
Поділіться публікацією:

Рішення про підтримку Росії у війні проти України Північна Корея ухвалює самостійно, не узгоджуючи їх з Пекіном, переконаний радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

КНДР зближається з РФ: як на це реагує Китай

Північна Корея зближається з Росією. Фото з відкритих джерел

"Північна Корея абсолютно точно ухвалює рішення без Китаю. І Китай це дратує, бо Пекіну навряд чи потрібний цей хаос в індо-тихоокеанському регіоні. Китай розуміє, що КНДР стрімко переходить в проксі до РФ, а тому буде приймати відповідні рішення, зокрема провокувати ескалацію на Корейському півострові", — заявив він. 

Михайло Подоляк додав, що поведінка Північної Кореї свідчить про те, що Китай не впливає на її рішення, про що багато хто говорить.

Як відомо, нещодавно КНДР і РФ підписали стратегічний договір про взаємну підтримку у випадку військової агресії проти однієї з країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують знищувати Торецьк у Донецькій області. "Ворог "розбирає" місто артилерією, авіацією та fpv-дронами. У Торецьку фактично не залишилося цілих будинків, а деякі квартали знищено повністю. Там, де вже неможливо знайти укриття та неможливо закріпитися, де позиції фактично "стерті" fpv-дронами, нам доводиться переміщатися на інші позиції", – розповіла Анастасія Бобовнікова.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Силах оборони України закликали західних союзників відреагувати на участь північнокорейських солдатів у війні проти України. "Хотілось би почути про якісь дії наших західних партнерів після залучення піхотних північнокорейських підрозділів до війни в Україні. На симетричність сподіватись не доводиться, просто хоча б якусь реакцію", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини