Головна Новини Світ Китай Криза в технологічному центрі Китаю: чому ринок нерухомості занепадає
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза в технологічному центрі Китаю: чому ринок нерухомості занепадає

Влада Китаю спричинила занепад індустрії нерухомості

29 листопада 2021, 10:14
Поділіться публікацією:

У Шеньчжені, де проживає 17,6 мільйонів людей і розташовані такі компанії, як ігровий центр Tencent Holdings Ltd і телекомунікаційний гігант Huawei Technologies, занепадає ринок нерухомості. Про це повідомляє Reuters.

Криза в технологічному центрі Китаю: чому ринок нерухомості занепадає

Будівництво в Шеньчжені - Reuters.

"Цього року, безумовно, набагато важче продати", – повідомляє Джеррі Танг, агент з нерухомості в Шеньчжені. "Покупці чекають, що станеться з ринком, у той час як розробники не мають грошей, вони витрачають час, щоб сплатити комісійні агентам".

Шеньчжень — технологічний мегіполіс Китаю та один із найгарячіших ринків нерухомомсті у світі. Ринок нерухомості Китаю, на який, за деякими показниками, припадає чверть ВВП, зазнав безпрецедентного стресу після того, як цього року політики запровадили обмеження боргу, щоб стримати надмірні запозичення з боку забудовників.

Оборот на ринку нерухомості Шеньчженя значно знизився останнім часом. Такі негативні наслідки для міських брокерів нерухомості частково є результатом цілеспрямованих політичних зусиль місцевої влади протягом останнього року, спрямованих на підвищення доступності цін на квартири, включно з вимогою вищих авансових платежів за вторинні будинки та обмеження цін перепродажу. Але агенти з нерухомості стверджують, що це також пов’язано з нинішньою кризою довіри, яка вдарила по індустрії нерухомості Китаю, підкреслюючи, наскільки широко відбиваються проблеми цього сектора.

Ціни на нові будинки в Шеньчжені в жовтні впали на 0,2% порівняно з місяцем раніше — це було перше падіння цього року. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Шеньчжень став першим китайським містом, в якому заборонили їсти кішок і собак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини