Головна Новини Світ Китай Лідер Китаю виступить із промовою у річницю вторгнення РФ в Україну: про що заявить Сі Цзіньпін
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідер Китаю виступить із промовою у річницю вторгнення РФ в Україну: про що заявить Сі Цзіньпін

Китай знову закликає Україну та Росію до миру

17 лютого 2023, 11:00 comments1342
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін планує виступити з "мовою про мир". Очікується, що він звернеться до роковин повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News.

Лідер Китаю виступить із промовою у річницю вторгнення РФ в Україну: про що заявить Сі Цзіньпін

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Про плани Сі Цзіньпіна розповів міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. Учора в Римі він зустрівся з головним китайським дипломатом Ван І, який поінформував про намір лідера.

Китай не засудив російське вторгнення в Україну і зайняв мовчазну позицію. Пекін відкрито не підтримував Росію, проте після лютого минулого року посилив торговельні зв'язки з нею. Також офіційні представники Китаю неодноразово публічно критикували Захід за постачання озброєння в Україну, що, на думку Пекіна, веде не до миру, а до посилення ескалації.

Також зазначимо, що головний дипломат Китаю Ван І перебуває з візитом у Європі. Він уже відвідав Францію та Італію, а сьогодні візьме участь у Мюнхенській безпековій конференції.                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білий дім заявив, що Китайська Народна Республіка (КНР) управляє глобальним флотом шпигунських аеростатів , подібних до того, який був збитий минулого тижня після перетину Сполучених Штатів. Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що його країна поділилися інформацією про китайську повітряну кулю-шпигуну з десятками інших держав. Про що говорить те, що відбувається? Чи є ризик посилення конфронтації між США та КНР? Навіщо Китаю так ризикувати? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини