Головна Новини Світ Китай Макрон і Байден хочуть залучити азійську країну, щоб прискорити закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон і Байден хочуть залучити азійську країну, щоб прискорити закінчення війни в Україні

Президент США та президент Франції хочуть залучити Китай, щоб прискорити закінчення війни в Україні.

5 квітня 2023, 12:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден та його французький колега Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили можливість залучити Китай, щоб прискорити процес завершення війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Макрон і Байден хочуть залучити азійську країну, щоб прискорити закінчення війни в Україні

Еммануель Макрон та Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Телефона розмова між президентом Франції та президентом США відбулась на передодні візиту Еммануеля Макрона до Китаю.

"Лідери двох країн відзначили свою спільну готовність залучити Китай до прискорення завершення війни в Україні та взяти участь у розбудові сталого миру в регіоні", – йдеться в заяві офісу Макрона.

Французький лідер має бути в Китаї з 5 по 7 квітня. Президент Франції буде говорити з Сі Цзіньпіном про двосторонні відносини між країнами, а також про війну в Україні. У офіційному повідомленні з Офісу президента Франції зазначено, що Китай може сприяти спільним зусиллям для розв'язання проблем між глобальним півднем та північчю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час голосування в Раді ООН з прав людини про продовження діяльності Комісії з воєнних злочинів Росії в Україні дві країни проголосували проти такого рішення. Попри це рішення було прийнято більшістю голосів. Серед країн які висловились проти були: Китай, Еритрея. Російська Федерація не була присутня на голосуванні. Рада ООН з прав людини не має юридично обов’язкових повноважень, проте її розслідування та докази передаються судам, які мають такі повноваження.

Також "Коментарі" писали, що Китай попередив США щодо підриву свого суверенітету та територіальної цілісності через зустріч з лідеркою Тайваню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини