Головна Новини Світ Китай Масштабний зсув грунту у Китаї: є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабний зсув грунту у Китаї: є загиблі

15 людей зникло безвісти, двоє загинули.

27 вересня 2021, 09:43
Поділіться публікацією:

Внаслідок масштабного зсуву грунту в провінції Сичуань, на південному Сході Китаю загинули дві людини, ще 15 вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє видання "Сіньхуа".

Масштабний зсув грунту у Китаї: є загиблі

Зсуви грунту в Китаї, фото "Сіньхуа"

Зсув грунту спричинила сильна злива, яка пройшлася в неділю вранці в місті Яань, провінції Тяньцюань. 62 людини потрапили в пастку. З них 50 знайшли, двоє загинули, решта вважаються зниклими безвісти. Їх пошуки теж тривають. Аби знайти решту людей, місцева влада вивела 700 рятувальників та 70 одиниць техніки. Дороги, що знаходяться поблизу місця пригоди, перекрили. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай запустив космічний корабель. 20 вересня о 15:10 за місцевим часом КНР успішно здійснила запуск космічної ракети під назвою "Чанчжен-7" з космічним кораблем "Тяньчжоу-3". Запуск був здійснений з космодрому Веньчан, який розташований в китайській провінції Хайнань, що на півдні країни. Корабель відправився до орбітальної станції "Тяньгун". Повідомляється, що на борту "Тяньчжоу-3" знаходиться паливо і устаткування для екіпажу космічного корабля "Шеньчжоу-13". Планується, що його відправка на орбітальну станцію відбудеться вже в наступному місяці. На борту корабля перебуватимуть три тайконавти.

Також політолог- міжнародник Максим Ялі вважає, що поглиблення співпраці України з Китаєм має стати одним з ключових пріоритетів чинної влади. За словами Ялі, недавнє блокування китайською компанією Xiaomi своїх смартфонів в окупованому Криму свідчать про те, що Пекін підтримує Київ у питанні територіальної цілісності України не тільки на словах, а й на ділі. Політолог переконаний, що подібний крок Китаю однозначно варто розглядати, як крок назустріч і готовність поглиблювати і розширювати двосторонні відносини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини