Головна Новини Світ Китай На Тайвані очікують повномасштабне вторгнення Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

На Тайвані очікують повномасштабне вторгнення Китаю

Міністр оборони Тайваню каже, що зараз найбільша напруженність за останні 40 років

7 жовтня 2021, 00:46
Поділіться публікацією:

Китай може здійснити повномасштабне вторгнення на Тайвань до 2025 року. Про це пише видання "The Gardian" посилаючись на інтерв'ю міністра оборони острову Чю Куо-Чена місцевим ЗМІ.

На Тайвані очікують повномасштабне вторгнення Китаю

Тайвань, фото з відкритих джерел

Міністр оборони Тайваню каже, що зараз найбільша напруженність за останні 40 років. Чю Куо-Чен впевнений, що Китай і зараз здатен на вторгнення, але на повну готовність очікують за три роки. 

"До 2025 року Китай скоротить витрати до найнижчого рівня. Зараз він має можливості, але він не розпочне війну легко, тому доведеться враховувати багато інших речей", — сказав Чю Куо-Чен.

Пекін направив близько 150 бойових літаків у зону протиповітряної оборони Тайваню за 4 дні, починаючи з п'ятниці. Китай претендує на Тайвань як на свою провінцію і пообіцяв повернути його силою, якщо це буде необхідно. Також піднебесна звинувачує Тайвань у сепаратистській діяльності. Уряд Тайваню каже, що це суверенна держава, яка не має потреби проголошувати незалежність. У вівторок президент Тайваню Цай Інг-Вень сказав, що робитиме все можливе, аби захиститися. 

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що прихильність Вашингтона до Тайваню є високою. Китай звинувачують у провокаціях та дестабілізації. 

"Я сподіваюся, що ці дії припиняться, тому що завжди існує можливість прорахунку, неправильного спілкування, і це небезпечно", — сказав Блінкен виданню "Bloomberg". 

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван поговорив зі своїм китайським колегою, де обидві сторони прагнули зменшити напруженність. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Китай показав свій модернізований винищувач-"невидимку". Пара J-20, що постали перед публікою на авіашоу, була оснащена двигуном вітчизняного виробництва під назвою WS-10.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини