Головна Новини Світ Китай Ніхто навіть не дізнається: стало відомо, як саме Китай може постачати РФ зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніхто навіть не дізнається: стало відомо, як саме Китай може постачати РФ зброю

Китай може піти на те, щоб почати поставляти у Росію летальне озброєння, заявив в інтерв'ю Главреду військовий експерт Олег Жданов

27 червня 2024, 17:09
Поділіться публікацією:

Китай фактично займає проросійську позицію, тому не варто вірити обіцянкам голови КНР Сі Цзіньпіна про те, що він не буде постачати зброю Росії. Спонукати Китай припинити підтримувати Росію неможливо, оскільки Китайська Народна Республіка буде підтримувати РФ так довго, скільки зможе, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

Ніхто навіть не дізнається: стало відомо, як саме Китай може постачати РФ зброю

Путін і Сі

"Спонукати Китай припинити підтримку Росії – нереальне завдання, оскільки Пекін триматиме її на плаву стільки, скільки зможе. Аж до прямих постачань озброєнь Москві, на що, я думаю, Китай цілком здатний", — сказав Жданов.

За його словами, протяжність кордону КНР та РФ становить понад 4 тисячі кілометрів, і ніхто не буде знати про такі постачання, хіба що супутникові розвідки західних країн зможуть відстежити ешелони, які перекидаються через кордон.

На запитання, чи не краще Україні зосередитися на співпраці з Південною Кореєю та Японією замість Китаю, військовий експерт відповів, що це було б доцільно.

Жданов зазначає, що Україна може запропонувати Японії та Південній Кореї взаємовигідне співробітництво. Наприклад, у них немає достатньої кількості сировини – корисних копалин дуже мало, а у нас є практично всі види корисних копалин, і тут ми могли б налагодити взаємовигідні відносини. На його думку, Україна здатна відкрити Південній Кореї та Японії вікно в Європу, адже вона має розширене партнерство з Євросоюзом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні союзники України неодноразово критикували Китай за те, що він допомагає Росії у її загарбницькій війні. Втім, Кремль співпрацює також і з КНДР. Відомо, що на початку липня на Донбас мають прибути інженерні війська цієї країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини