Головна Новини Світ Китай Обсяг торгівлі між РФ і Китаєм б'є рекорди: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Обсяг торгівлі між РФ і Китаєм б'є рекорди: що відомо

Росія і Китай нарощують економічну співпрацю

12 січня 2024, 19:40
Поділіться публікацією:

У 2023 році обсяг двосторонньої торгівлі між Китаєм і Росією досяг 240 мільярдів доларів. Про це з посиланням на дані китайської митниці пише видання Reuters, передає портал "Коментарі".

Обсяг торгівлі між РФ і Китаєм б'є рекорди: що відомо

Китай і Росія посилюють співпрацю. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що обсяг торгівлі Москви з Пекіном минулого року став рекордним. Відповідний рекорд свідчить про те, що дві країни прагнуть тісніших економічних зв'язків в умовах триваючого конфлікту в Україні, пише видання.

Як зазначає Reuters, Китай, який є один з найбільших споживачів нафти у світі, став головним економічним рятувальним кругом Росії. Зокрема, після початку війни в Україні РФ почала активно експортувати енергоносії, які перебувають під західними санкціями.

Крім того, Москва активізувала закупівлі китайських товарів, пише видання. РФ купує в Китаю від автомобілів до смартфонів.

Reuters відзначає, що, згідно з даними Головного митного управління Китаю, обсяг китайсько-російської торгівлі збільшився на 26,3% порівняно з попереднім роком.

Китайські поставки в Росію минулого року зросли на 46,9% у порівнянні з 2022 роком. А імпорт з РФ до Китаю зріс на 13% за аналогічний період.

Зазначається, що половину російського експорту нафти і нафтопродуктів у 2023 році було відправлено до Китаю.

У той час як Росія нарощує платежі в китайських юанях за імпорт на тлі західних санкцій, Китай також збільшив використання юанів для купівлі російських товарів, додає видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський підписав із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком угоду у сфері безпеки між Україною та Великобританією. Раніше офіційний Лондон анонсували, що прем'єр-міністр і президент Зеленський підпишуть історичну угоду між Великобританією та Україною про співпрацю у сфері безпеки. Країни "Великої сімки" домовилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року. Великобританія є першою країною, яка уклала остаточну угоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини