Головна Новини Світ Китай Орбан вирушив до Китаю домовлятися про мир: що попросив у Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан вирушив до Китаю домовлятися про мир: що попросив у Сі Цзіньпіна

Орбан заявив Сі Цзіньпіну: важливо, щоб Китай прагнув миру в усьому світі

8 липня 2024, 09:37 comments1295
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Пекіні зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпіном. Він зазначив, що для угорців важливо, щоб Китай сприяв миру у всьому світі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telex.

Орбан вирушив до Китаю домовлятися про мир: що попросив у Сі Цзіньпіна

Орбан та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Говорячи про російсько-українську війну, угорський прем'єр-міністр зазначив, що угорці – миролюбний народ. Вони прагнуть миру, рівноваги і гармонії, і тому " ми завжди за світу і ніколи за війни " .

"Для нас дуже важливим є заклик Китаю до миру в усьому світі, а не до війни. У випадку з конфліктом у сусідніх з Угорщиною країнах ми також високо цінуємо вашу мирну ініціативу", — заявив Віктор Орбан.

При цьому глава угорського уряду назвав зустріч із Сі Цзіньпіном історичною, на якій було досягнуто серйозних домовленостей і встановлено дружбу між двома народами на багато поколінь.

Зазначимо, сьогодні літак прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана приземлився у Пекіні після серії візитів політика до України та Росії. Глава угорського уряду заявив, що відвідав Китай зі своєю "мирною" місією. При цьому політик, як і раніше, не розкрив деталі цієї "мирної місії" і в чому полягає її суть.

Читайте також на порталі "Коментарі" — минулого тижня однією з тем, яка опинилася в центрі уваги, був візит прем'єра Угорщини Віктора Орбана спочатку до Києва, а потім до Москви. Він уже викликав шквал негативної реакції як з боку лідерів ЄС, і США. Проте знайшлися й ті, хто підтримав його, зокрема прем'єр Словаччини Роберт Фіцо. Що це було? Чи може бути, що Будапешт починає розхитувати ситуацію на користь Росії, змушуючи Київ та Захід розпочати діалог із Путіним? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини