Головна Новини Світ Китай Озвучена офіційна заява Китаю про ракету, яка впала на територію Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Озвучена офіційна заява Китаю про ракету, яка впала на територію Польщі

На тлі заяв, про російську ракету, яка впала на території Польщі Китай просить зберігати спокій та проявляти стриманість

16 листопада 2022, 11:34 comments29961
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

15 листопада відбувся найбільший ракетний обстріл України російськими ракетами. В наслідок цього терористичного акту з боку Росії одна ракета впала на територію Польщі. Світові лідери виступили з заявами стосовно інциденту поблизу українського кордону. Про повідомлення з боку Китаю пише портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Озвучена офіційна заява Китаю про ракету, яка впала на територію Польщі

Прес-секретар МЗС Китаю Мао Нін про ракету у Польщі. Фото: з відкритих джерел

Ввечері 15 листопада польські ЗМІ повідомили про ракетний удар по селу Пшеводув, що знаходиться поблизу українського кордону. МЗС Польщі заявило про час падіння ракети – 15:40 за місцевим часом.

Після цього президент Польщі Анджей Дуда зателефонував президенту США з яким обговорив ймовірний удар з боку Російської Федерації. Далі польський політик здійснив дзвінок до президента України Володимира Зеленського.

Після усіх повідомлень МЗС Польщі зробило заяву в якій стверджувалось про російську ракету. Попри офіційну заяву поляків, президент США вранці 16 листопада озвучив версію, що такий варіант є малоймовірним. На тлі інциденту офіційну позицію повідомило і МЗС Китаю.

"За нинішніх обставин усі сторони повинні зберігати спокій і проявляти стриманість", — заявила речниця МЗС Китаю Мао Нін під час брифінгу в середу, коли її попросили прокоментувати інцидент у Пшеводуві.

Це не перший випадок, коли російська ракета потрапляє на території іншої країни. Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російську ракету, яка впала на території Молдови.

Також "Коментарі" писали про кількість ракет, які Російська Федерація випустила по території України 15 листопада. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 листопада 2022, 12:44

Це вони з таким зверненням до переляканого НАТО звернулись? Куди ж ще більш стриманіше? Відростити бороди, ховатись у бункерах, почати розкрадати свої країни, брехати, брати хабарі, призначати друзів на посади? Попереджали ж. Не лізти в сімейні розбірки православного сектанату. Не втягувати світ у халепу. В нас 31 рік боротьба і силове захоплення влади, рейдерство одне в одного. Коли свою країну розікрали, зазіхають на заморожені фонди і репарації інших.


Новини