Головна Новини Світ Китай Пекін вибрав сторону у війні України з Росією. У НАТО зробили гучну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекін вибрав сторону у війні України з Росією. У НАТО зробили гучну заяву

Китай більше не може претендувати на те, щоб вважатися нейтральною країною, про це як пише Politico, заявила посол США при НАТО Джуліанна Сміт. За її словами, можна говорити про те, що Пекін обрав сторону у війні РФ проти України

25 квітня 2024, 20:00 comments10229
Поділіться публікацією:

Що би не заявляв Китай про свою позицію у війні Росії проти України, а також те, що він не підтримує жодну зі сторін, це не відповідає реальності, заявила Джуліанна Сміт.

Пекін вибрав сторону у війні України з Росією. У НАТО зробили гучну заяву

Китай і Росія

"Ми на це не купимось",
- підкреслила посол Сполучених Штатів при НАТО.

За її словами, Китай допомагає Росії у її загарбницькій війні. Як відзначила посол, Пекін, зокрема, надає Кремлю матеріальну підтримку, без якої той не зміг би продовжувати свою загарбницьку війну.

Більше того, впевнена Джуліанна Сміт, допомога від Китаю допомогла Російській Федерації достягнути деяких цілей у війні проти України. Зокрема, за її словами, КНР продає Росії верстати, мікроелектроніку, а також технології БПЛА і нітроцелюлозу, яку використовують як паливо.

Наразі, підкреслила посол, немає доказів того, що Пекін надає Москві летальну зброю, але правда в тому, що ті обладнання та технології, які надсилає Китай у РФ можуть використовуватися не тільки у цивільних, а також і у військових цілях. Саме такі дії допомагають у забезпеченні військ Російської Федерації всім необхідним для того, щоб продовжувати криваву війну проти України.

Тобто, підкреслила посол США в НАТО, Китай не може претендувати на нейтральність у війні Росії проти України. Пекін, додала Сміт, уже вибрав сторону у цій загарбницькій війні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай продовжує заявляти про те, що він є нейтральною стороною у війні Росії проти України і категорично відкидає звинувачення, що домагає Кремлю вести цю війну. Зокрема, в китайському МЗС стверджують, що вони буцімто ретельно контролюють постачання товарів, які можуть мати подвійне призначення. Втім, там додають, що ніхто не може заборонити Китаю підтримувати з Росією взаємовигідні економічні стосунки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини