Головна Новини Світ Китай Під багатоповерхівкою в Китаї виявили гігантську статую Будди (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Під багатоповерхівкою в Китаї виявили гігантську статую Будди (ФОТО)

Цій статуї близько тисячі років

15 грудня 2020, 19:05
Поділіться публікацією:

Під час розчищення одного з багатоповерхових будинків в місті Чунцин, розташованому на південному заході Китаю, робітники натрапили на неймовірну знахідку — величезну статую Будди.

Під багатоповерхівкою в Китаї виявили гігантську статую Будди (ФОТО)

гігантського Будду знайшли в Китаї

Відомо, що недавно місцева влада видали розпорядження очистити багатоповерховий будинок від побутового сміття та старого листя. Тоді робітники й побачили, що будинок буквально підтримує сам Будда. У статуї немає голови, пошкоджена ліва нога і зап'ястя, але вона все одно вражає своїми розмірами та величчю.

Вчені розповіли, що на місці житлового будинку в першій половині 20 століття був розташований храм, який пізніше знесли. Передбачається, що голову статуя втратила в 1950-х роках. Мешканці багатоповерхівки навіть не здогадувалися про те, що знаходиться біля підніжжя їх будинку, а деякі дізналися про знахідку з новин.

Місцева влада заявила, що кам'яний Будда в будь-який момент може обвалитися через нестійку підставу. Вік статуї, за попередніми даними, дослідники оцінюють в 1000 років. Незабаром це місце повинні відвідати фахівці з культурної спадщини, щоб визначити, які є варіанти збереження гігантського Будди.

Нагадаємо, в передмісті китайського міста археологи виявили "загублене" місто, вік якого становить понад 5 тисяч років. На його території знайдено безліч гробниць, а також керамічні вироби та прикраси.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Китаї виявили ще 200 "теракотових" солдатів. Скульптури знайшли біля могили імператора Цинь Ши Хуан. Знайдених солдатів розділили на дві групи, тому що одна половина була з озброєними луками, а друга — зі списами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини