Головна Новини Світ Китай Після масованих ракетних обстрілів України Китай закликав до діалогу з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Після масованих ракетних обстрілів України Китай закликав до діалогу з РФ

У Пекіні заявили про готовність "відігравати конструктивну роль у деескалації ситуації"

11 жовтня 2022, 17:09
Поділіться публікацією:

Китай відреагував на масовані обстріли українських міст. У Пекіні висловили стурбованість погіршенням ситуації в Україні, після того, як російські окупанти обстріляли цивільні цілі. З відповідною заявою виступила речниця МЗС Китаю Мао Нін у під час на регулярного брифінгу в Пекіні, 11 жовтня, пише Bloomberg.

Після масованих ракетних обстрілів України Китай закликав до діалогу з РФ

Масовані обстріли України (фото з відкритих джерел)

"Ми стурбовані розвитком поточної ситуації та закликаємо відповідні сторони вирішити свої розбіжності шляхом діалогу та консультацій", — заявила Мао Нін.

Окрім цього, у Китаї заявили, що  "готові працювати з міжнародним співтовариством, аби продовжувати відігравати конструктивну роль у деескалації ситуації".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому Путін не послухав Індію та Китай. У російсько-українській війні розпочинається новий етап. Після оголошення президентом РФ Путіним мобілізації міністр оборони РФ Сергій Шойгу наголосив, що планується поетапно призвати 300 тис. росіян. Коментарі розбиралися, чому Путін підвищує ставки у війні з Україною, як це вплине на відносини РФ з її закордонними партнерами, що залишилися, і на що здатні російські резервісти. Керівництва Індії та Китаю недвозначно дають зрозуміти Росії, що настав час закінчувати війну в Україні, яка приносить одні незручності і накладає негативний відбиток на будь-яку незахідну державу, яка співпрацює з Москвою. Пекіну та Делі не вигідна війна в Україні з низки причин. Індія та Китай ризикують виявитися об'єктом західних санкцій, оскільки розвивають співробітництво з РФ у важливих для себе сферах. Індія та Китай збільшили обсяги закупівель російської нафти після обмеження доступу Росії на європейський ринок енергоносіїв. Своїми діями Пекін та Делі знижують ефект від антиросійських санкцій.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини