Головна Новини Світ Китай Поблизу Тайваню помітили китайський атомний підводний човен: чи є загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Поблизу Тайваню помітили китайський атомний підводний човен: чи є загрози

Поблизу Тайваню помітили китайський атомний підводний човен, що був озброєний балістичними ракетами

18 червня 2024, 21:11
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 червня, у Тайванській протоці зафіксували китайський атомний підводний човен, що був озброєний балістичними ракетами. За інформацією Reuters, атомний підводний човен класу "Цзінь" ВМС Китаю виринув поряд із тайванським судном риболовів, приблизно за 200 км від західного узбережжя острова. Міністр оборони Тайваню Веллінгтон Ку підтвердив цю інформацію, та додав, що мають розуміння щодо ситуації із розвідкою. Він також додав, що військові Тайваню уважно стежили за рухами китайського човна.

Поблизу Тайваню помітили китайський атомний підводний човен: чи є загрози

Атомний підводний човен

При цьому Reuters відзначає, що протока, що відокремлює Тайвань від Китаю, часто стає джерелом напруги. Тайвань повідомляє про наявність китайських військових літаків та кораблів, що діють у цьому регіоні щоденно, оскільки Пекін намагається встановити свої претензії на суверенітет над островом.

Джерело з тайванських спецслужб зазначило, що атомний підводний човен Китаю ймовірно повертався з Південно-Китайського моря до порту Циндао і сплив через можливу несправність. Відомо, що такі атомні човни можуть перебувати під водою протягом довгих періодів і рідко виходять на поверхню.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай загрожував Тайваню і провів військові навчання. За інформацією ЗМІ, на тлі цих військових навчань, КНР може перейти до прямої збройної агресії проти Тайваню, говорилося про те, що це може відбутися навіть у  червні 2024 року.

Окрім того, відомо, що США можуть розмістити свої війська на Тайвані у разі вторгнення Китаю. Зокрема, таку заяву в інтерв'ю Time зробив президент США Джо Байден.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини