Головна Новини Світ Китай Посол Китаю у Франції потрапив у світовий скандал: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Китаю у Франції потрапив у світовий скандал: що відомо

Посол Китаю у Франції Лу Шайе поставив під сумнів суверенітет радянських республік

22 квітня 2023, 17:03 comments2308
Поділіться публікацією:

22 квітня китайський посол зробив скандальну заяву. На його думку, колишні радянські республіки нібито не мають статусу в міжнародному праві. Про це повідомляє  LCI.

Посол Китаю у Франції потрапив у світовий скандал: що відомо

Посол Китаю у Франції Лу Шайе (фото з відкритих джерел)

В ефірі телеканалу  у Франції Шайе заявив, що колишні радянські республіки, якою також вважається Україна, "не мають ефективного статусу в міжнародному праві".

"У міжнародному праві країни колишнього Радянського союзу не мають чинного статусу, оскільки немає міжнародної угоди, яка б матеріалізувала їхній статус суверенної країни", — сказав він.

За словами експерта із Китаю паризького мозкового центру Foundation for Strategic Research Антуана Бондаза,  посол з Китаю заперечує саме існування таких країн, як Україна, Литва, Естонія та Казахстан.

Також на запитання, чи вважає Шайе Крим приналежним Україні, посол сказав, що "це залежить від того, як ви сприймаєте проблему", додавши, що це все не так просто. А ще він сказав, що Крим був "російським спочатку", не уточнивши, що він мав на увазі під початком.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай відповів США щодо "безмежної" дружби з РФ.Офіційний Пекін досить різко відреагував на закиди США щодо "безмежної" дружби з Росією. Китайська влада вважає це втручанням у відносини. Відповідну заяву зробив речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін. Представник МЗС відповів на слова міністра фінансів США Джанет Єллен. Вона заявила, що так звана "безмежна" дружба Пекіна та Москви свідчить про те, що Китай несерйозно ставиться до війни в Україні. Веньбін заявив, що жодна країна не має права втручатися у відносини Китаю з Росією.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ПТНПНХ

22 квітня 2023, 18:13

Бог, ты путинский хуесос и одноклеточное существо. Одним словом быдло.

Бог

22 квітня 2023, 17:29

Естественно,не имеют.Если даже вся зап.европа пляшет под дудку пендосов,против своих интересов.То что тогда говорить про бывшие советские республики,особенно про прибалтийские ВЫМИраты,украину,молдавию,армению


Новини