Головна Новини Світ Китай Повномасштабна війна між Китаєм і Тайванем: зростає ймовірність випадкового удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Повномасштабна війна між Китаєм і Тайванем: зростає ймовірність випадкового удару

Уряд Тайваню попереджає про ймовірні наслідки військового загострення у повітрі

6 жовтня 2021, 12:40 comments1937
Поділіться публікацією:

Напруга у стосунках Китаю і Тайваню загрожує війною, яка може початись випадково, інформує у своєму матеріалі BBC. 

Повномасштабна війна між Китаєм і Тайванем: зростає ймовірність випадкового удару

Військовий літак Китаю - фото Вікіпедії

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що поблизу повітряного простору країни перебуває півсотні літаків Китаю. Це доводить, що військова напруга між двома країнами – найсильніша за останні 40 років. Така концентрація озброєння може спричинити випадковий удар, наголошує Чи Куо Ченг, тайванський міністр оборони.

Причина суперечностей між країнами: Китай вважає Тайвань своєю провінцією, між тим Тайвань з цим не погоджується. Для приєднання непокірного острова можливе навіть використання сили. Чи Куо Ченг прогнозує повномасштабне вторгнення протягом найближчих чотирьох років – до 2025 р. Щоб захиститись від нього, він пропонує наростити будівництво ракет та військових кораблів і пропонує у зв'язку з цим витрати на оборону збільшити на кілька мільярдів.

Тим часом для оборони Тайваню США вже виділили майже два млрд дол., щоб зберегти свободу, за яку острів бореться з 1949 року. 

Формально Тайвань не проголошував незалежність: просто були припинено офіційні відносини між Китайською Народною Республікою і тайванським урядом. Однак Цай Інвень, нинішній президент острова, продовжує загострювати ситуацію і Пекін хвилюється все більше. Між тим Джо Байден, президент США, з одного боку визнає концепцію "єдиного Китаю", у складі з Тайванем, з іншого боку – продає зброю тайванському уряду для захисту країни. Крім того, щоб зменшити напругу в регіоні, він поспілкувався зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном. У розмові обоє президентів запевнили один одного, що дотримуватимуться так званої тайванської угоди, яка підтверджує нинішнє статус-кво острова.

Видання "Коментарі" повідомляло раніше про ставлення Тайваню до мітингарів в Гонконгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини