Головна Новини Світ Китай Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди
commentss НОВИНИ Всі новини

Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди

У перерахунку на людський вік Сінь Сін прожила майже 130 років

22 грудня 2020, 13:15
Поділіться публікацією:

У одному із найбільших зоопарків Китаю померла найстаріша у світі гігантська панда. Такі сумні новини повідомляє NYPost.

Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди

У людських роках Сінь Сін було близько 130. Фото: Alamy Stock Photo

Поважну мешканку зоопарку Чунцин звали Сінь Сін. У перекладі з китайської її ім’я означає "нова зірка". Вона прожила задовге, як для панди, життя — цілих 38 років. Якщо перерахувати цей час на людський вік, то Сінь Сін було майже 130 років.

Панда-довгожителька народилася у серпні 1982 року в заповіднику для панд у місті Баосін (провінції Сичуань). Перш ніж їй виповнився рік, вона потрапила до Чунцину. За своє життя вона стала мамою для 36 дитинчат. Чимало із них нині живуть у зоопарках США, Канади та Японії.

Чжан Найчен, довічна хранителька Сінь Сін, сприймала її як члена родини. Жінка сподівалася доглядати панду щонайменше до її 40-річчя і жартувала, що вони збираються зустріти старість удвох.

Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди - фото 2
Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди - фото 3
Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди - фото 4
Прощавай, Сінь Сін — не стало найстарішої у світі панди - фото 5

Утім серце Сінь Сін зупинилося на початку грудня. Цікаво, що новину про її смерть повідомили аж за два тижні після інциденту. Причину затримки не повідомляють.

За інформацією представників зоопарку, панда демонструвала млявість і відмовлялася їсти ще із середини осені. Згодом у неї почалися труднощі із диханням, з’явився набряк живота. Сінь Сін намагалися врятувати спеціалісти Центру збереження та вивчення гігантських панд в Китаї, але їхні спроби нічого не змінили. Тварина померла від поліорганної недостатності внаслідок глибокого старіння.

"Відхід гігантської панди Сінь Сін змушує нас відчувати душевний біль. Із сумом повідомляємо новину усім друзям, які піклуються про Сінь Сін", — зазначили у заяві зоопарку.

Варто зазначити, що до Сінь Сін лише єдиній панді вдалося прожити 38 років. Попередню рекордсменку звали Цзя Цзя, її не стало у 2016 році.

Нині на планеті проживає менш як 1900 гігантських панд. Це вимираючий вид, більшість представників якого, за інформацією Всесвітньої федерації дикої природи, живе у лісах південно-західного Китаю.

Раніше "Коментарі" презентували підбірку правдивих фото, на яких зображена справжня сутність натури кішок.

А щоб відновити рівновагу після сумних новин про панду, можна переглянути відео із найбільш дружелюбним котом Майло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини