Головна Новини Світ Китай Раніше, ніж очікувалось. Коли Китай може почати велику війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Раніше, ніж очікувалось. Коли Китай може почати велику війну

Пекін хоче глобального конфлікту

5 липня 2024, 21:49 comments2808
Поділіться публікацією:

Китай не лише готується до великої війни, але й розуміє, що такого вікна можливостей, яке є зараз, у нього може не бути вже через кілька років, вважає політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов.

Раніше, ніж очікувалось. Коли Китай може почати велику війну

Китай готується до глобального конфлікту. Фото з відкритих джерел

"Звісно, можна апелювати, що Китай не закінчив модернізацію своєї армії. Китайці не добудували флот, хоча він уже другий після США. У китайців не настільки розвинена ядерна програма, як би їм хотілося. У Китаю, безперечно, не все готово до глобального протистояння. Але чи будуть у нього кращі перспективи, ніж зараз? Через деякий час США, ймовірно, подолають політичну кризу. Президентом Штатів врешті стане молодий, активний і завзятий політик. Протистояння пристарілих Байдена і Трампа врешті закінчиться, а разом з тим в американському суспільстві зникне соціальний розкол. Штати знову стануть об’єднаними", — зазначив Максим Несвітайлов.

За словами політолога, Китай розуміє, що у протистоянні зі США ситуація з часом не буде покращуватися на його користь.

"Пекін усвідомлює, що не готовий до великої війни у повній мірі. Але чи буде він в принципі коли-небудь повністю готовий? Навряд чи колись у Китаю будуть кращі умови для початку війни, ніж вже є зараз. До того ж, як формальний привід для ескалації, Китай може використати посилення митного тиску або вторинні санкції", — зазначив експерт-міжнародник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівництво України хоче звільнити Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Серед солдатів навряд чи знайдуться ті, хто співчуває Сирському, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами військового, якщо Сирського відправлять у відставку, то "навряд чи хтось із солдатів йому поспівчуває", оскільки "його дуболомна стратегія дає йому абонемент в пекло вже за життя".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна не зможе перемоги у війні з Росією, а тому сторонам доведеться врегулювати конфлікт дипломатичними шляхами, вважає колишній глава Державного департаменту США Джон Керрі. В іншому випадку, на його думку, конфлікт буде заморожений або ж буде катастрофа, коли РФ доб'ється перемоги. Американський дипломат додав, що це єдині можливі варіанти закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини