Головна Новини Світ Китай РФ передала Китаю секретні військові технології: що отримала взамін
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ передала Китаю секретні військові технології: що отримала взамін

За допомогу у війні проти України Росія передала Китаю секретні військові технології

10 вересня 2024, 23:42
Поділіться публікацією:

За істотну військову підтримку у війні проти України Кремль почав ділитися з Китаєм секретними технологіями, пов'язаними з підводними човнами, ракетами та іншими видами сучасного озброєння.

РФ передала Китаю секретні військові технології: що отримала взамін

РФ і Китай посилюють співпрацю. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Politico, про це розповів заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл після зустрічі в Брюсселі з колегами з країн Євросоюзу і НАТО.

Як відомо, раніше США стверджували, що Китай постачає в Росію технології подвійного призначення, перенаправляє західну електроніку та надає обладнання, яке можна використовувати для виробництва озброєнь. Тепер Пекін передає РФ не лише технології подвійного призначення, а натомість отримує секретні технології, заявив заступник держсекретаря США.

"Якщо раніше Росія побоювалася ділитися з Китаєм новітніми військовими технологіями, то тепер почала це робити та надає підтримку в галузях, в яких раніше явно не хотіла безпосередньо взаємодіяти з Китаєм", — заявив Курт Кемпбелл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія наприкінці серпня досягла тактичного просування під містом Вугледар у Донецькій області. Британські аналітики зазначили, що Росія вже неодноразово намагалася наступати на Вугледар, що закінчувалося великими втратами та малими територіальними здобутками. Проте у серпні 2024 року російські сили досягли просування зі сходу та заходу від Вугледару, взявши під контроль сусіднє село Пречистівка та ведучи бої за Водяне. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у відповідь на поставки Іраном балістичних ракет Росії Захід має активізувати свої дії в оборонному сектора та збільшити допомогу Україні, наголосив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Офіцер ЗСУ вважає, що коаліція терористів всерйоз готується до глобальних воєн та конфліктів, тоді як Захід, схоже, готується програти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини