Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін найближчим часом збирається приїхати до Росії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін найближчим часом збирається приїхати до Росії: яка причина

Китайський лідер Сі Цзіньпін готується відвідати Москву

21 лютого 2023, 19:37
Поділіться публікацією:

Лідер Китаю Сі Цзіньпін збирається приїхати до Росії, щоб провести саміт з російським президентом Володимиром Путіним у найближчі місяці. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Сі Цзіньпін найближчим часом збирається приїхати до Росії: яка причина

Глава Китаю Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

Джерела ЗМІ повідомили, що зустріч Сі Цзіньпіна та Путіна стане частиною просування багатопартійних мирних переговорів і дозволить Китаю повторити свої заклики не застосовувати ядерну зброю.

За інформацією журналістів, підготовка до цього візиту знаходиться на ранній стадії, а також  час його проведення ще не визначений. Ймовірно, що Сі Цзіньпін може приїхати до Росії у квітні або на початку травня, коли Росія відзначатиме перемогу у Другій світовій війні.

Є припущення, що головний радник лідера Китаю Ван І під час свого візиту до столиці Росії обговорить майбутню поїздку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЄС хоче створити орган для боротьби з обходом Росією санкцій. Як заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра, у Європейського Союзу нині мало можливостей для аналізу, координації та просування нових санкцій. Тому назріла ідея відкрити в Брюсселі санкційний штаб, націлений унеможливити обхід санкцій з боку Росії. За його словами, ця платформа стане місцем, де держави-члени зможуть об'єднувати інформацію та ресурси щодо ефективності санкцій та ухилення від них. У такий спосіб вдасться зробити набагато більше для боротьби з обходом, переконаний нідерландський міністр. Очікується, що новий санкційний штаб створить контрольний список секторів і торговельних потоків з високим ризиком обходу. При цьому компанії будуть зобов'язані включати в свої контракти положення про кінцеве використання, аби унеможливити потрапляння їх продукції “в російську військову машину", підкреслив Хукстра.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини