Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін отримав запрошення від Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін отримав запрошення від Зеленського

Президент України Зеленський вважає, що візит лідера КНР не пішов Росії на користь

29 березня 2023, 10:00 comments4396
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський офіційно запросив главу Китаю Сі Цзіньпіна до України. Як передає видання "Коментарі", про це глава української держави повідомив в інтерв'ю агентству AP.

Сі Цзіньпін отримав запрошення від Зеленського

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Ми готові бачити його тут. Я хочу поговорити з ним. Я контактував із ним перед повномасштабною війною. Але за весь цей рік, більше року, у нас не було контактів", — зазначив Володимир Зеленський.

Український лідер висловив думку, що очікування Москви від візиту Сі не виправдалися, тож Путін обійшовся маленькою "перемогою", оголосивши про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Президент України вважає, що якби Путіну вдалося досягти всього того, що він спланував перед візитом китайського лідера до Москви, то не пішов би на те, щоб заявляти про готовність розмістити ядерну зброю в Білорусі. Зеленський вважає, що ця заява Путіна спрямована на те, щоби відвернути увагу від відсутності гарантій від Китаю.

Варто зазначити, що ще перед візитом Сі до Москви The Wall Street Journal писав про нібито наміри Сі Цзіньпіна зателефонувати Зеленському. Це, за словами журналістів, був би першим контактом КНР такого рівня з початку повномасштабного вторгнення російських військ. Повідомлялося, що переговори можуть відбутися щодо відеозв'язку. Але з повернення китайського лідера до Пекіна Китаю не подає сигнали Києву про готовність піти на такі переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можуть поновитися переговори України та РФ після заяви Кремля – яким боком тут Китай.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм китайським колегою: яку обіцянку дав Китай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини