Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін відправить в Україну своїх спецпредставників: які у них будуть завдання
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін відправить в Україну своїх спецпредставників: які у них будуть завдання

Під час телефонної розмови Цзіньпін сказав Зеленському, що переговори – "єдине рішення війни"

26 квітня 2023, 15:35 comments2576
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін ухвалив рішення відправити своїх спецпредставників в Україну та інші держави для спілкування "з усіма сторонами" щодо політичного врегулювання "кризи в Україні". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", цитуючи держагентство Китаю.

Сі Цзіньпін відправить в Україну своїх спецпредставників: які у них будуть завдання

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі наголошується, що під час телефонної розмови глава КНР сказав українському лідеру, що переговори – "єдине рішення війни".

У нещодавно висунутих 12 пунктах Китай наполягав на негайному припиненні бойових дій з урахуванням російської позиції. Наприклад, у документі було сказано, що Захід має зняти з Росії усі санкції.

Західні партнери та Київ відкинули "бачення" Китаєм "світу", яке може заморозити війну та розблокувати Росії можливості вільно закуповувати західні технології.

У свою чергу путінський режим підтримує припинення вогню за умови, що Київ, Вашингтон та союзники визнають "легітимність" захоплених РФ українських територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після розмови із Сі Цзіньпіном президент України Володимир Зеленський вже ухвалив перше важливе рішення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде толк від посилення санкцій проти РФ – чи може це змусити Кремль припинити війну.

Раніше "Коментарі" писали — міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наша країна готова обговорювати будь-який мирний план, який не призведе до заморожування конфлікту або територіальної поступки з боку України. Так він відреагував на сумнівні "миротворчі" пориви низки іноземних лідерів, зокрема, бразильського президента Луїса Інасіу Лули. Чому після більш ніж року повномасштабної російської агресії, з скоєнням окупантами безлічі військових злочинів, залишаються країни, лояльні до Кремля? Як можна переламати ситуацію на користь України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини