Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін висловив позицію Китаю щодо війни Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін висловив позицію Китаю щодо війни Росії проти України

Сі Цзіньпін озвучив основну позицію Пекіна щодо війни Росії проти України

1 березня 2023, 18:54 comments1305
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком глава Китаю Сі Цзіньпін висловив  головну позицію країни з приводу війни в Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на CCTV.

Сі Цзіньпін висловив позицію Китаю щодо війни Росії проти України

Глава Китаю Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

У своїй заяві Сі Цзіньпін наголосив, що позиція Китаю щодо війни в Україні є "послідовною та чіткою".

"Основна позиція Китаю полягає в сприянні миру та переговорам. Ми повинні дотримуватися напрямку політичного врегулювання, відкинути весь менталітет часів холодної війни, поважати законні інтереси всіх країн щодо безпеки та побудувати збалансовану, ефективну та стійку архітектуру європейської безпеки", — сказав Сі Цзіньпін.

Окрім цього, він заявив, що Росія й Україна повинні "припинити політизацію та інструменталізацію світової економіки", та  "справді робити речі, що допоможуть припинити вогонь і війну та вирішити кризу мирним шляхом".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, навіщо Сі Цзіньпіну знадобився візит Лукашенка. У той час, як самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко шукає щастя в Китайській Народній Республіці (КНР), підігруючи псевдомиротворчим поривам останнього в ракурсі російсько-української війни, США вкотре попередили Китай про наслідки можливої передачі зброї країні-агресії. Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов пояснює, що білоруська економіка повністю залежить від Росії. Тому приїзд Лукашенка до Китаю – це поява васала васала їхньому спільному господарю. Природно, що він хвалитиме план тієї держави, яка забезпечує її існування

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини