Сі Цзіньпін визначився: як Китай бачить подальші відносини із США

Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий бути партнером та другом США.

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив, що успішне партнерство між Китаєм та США дає двом країнам можливість сприяти розвитку один одного, а не перешкоджати йому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

"Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів. Це принесе користь не лише двом країнам, а й усьому світу", - заявив Сі у своєму листі на щорічній урочистій вечері з нагоди вручення нагород Національного комітету з американо-китайських відносин 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Джо Байден заявив про готовність офіційного Вашингтона до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози. Вони можливі "без попередніх умов". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Білий дім.

Також видання "Коментарі" повідомляло – китайське керівництво негативно реагує на зміцнення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в ефірі Freedom колишній посол України в Китаї Ігор Литвин.

За словами Литвина, цього року відносини між КНДР та Росією суттєво поглибилися, зокрема, після зустрічі 18 червня у Пхеньяні, коли Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали угоду про "всеосяжне стратегічне партнерство". Ця угода фактично створила союз між країнами, що передбачає спільні дії у разі військової агресії проти однієї з них.

"Ці країни використовують одна одну. Подивіться, Путін раніше не був у Північній Кореї 24 роки. І підписаний у червні договір — це міра вимушена, оскільки Путін потребує озброєння. І я переконаний, що як тільки у Північної Кореї закінчиться її старе озброєння, яке вона постачає до РФ, відразу ж закінчаться "принади" відносин між Російською Федерацією та КНДР. Тому що у північнокорейської армії більше брати нічого, хіба що війська", - пояснив дипломат.