Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін вперше за два роки покине Китай та зустрінеться з Путіним: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін вперше за два роки покине Китай та зустрінеться з Путіним: подробиці

Остання їхня зустріч відбулася напередодні повномасштабного вторгнення РФ в Україну

11 вересня 2022, 18:55 comments1570
Поділіться публікацією:

Очільник Китаю Сі Цзіньпін вперше за  дворічний термін часу залишить країну  і полетить до Узбекистану,  там  в нього  відбудеться  зустріч з очільником Росії  Володимиром Путіним.  Про це інформує Reuters.

Сі Цзіньпін вперше за два роки покине Китай та зустрінеться з Путіним: подробиці

Сі Цзіньпін і Путін (фото з відкритих джерел)

Далі лідер КНР планує побувати в Казахстані, це заплановано  на середу, 14 вересня, як  державний  візит,  і вже пізніше  відбудеться  зустріч з  російським президентом  під час саміту Шанхайської організації співробітництва в  місті Самарканд на території  Узбекистану.

 На минулому  тижні, за словами помічника  Путіна із зовнішньої політики Юрія Ушакова, Путін  планує переговори з Цзіньпіном   під час заходу в Узбекистані,  але він не розкрив  тему майбутньої зустрічі. При цьому, в Китаї  ще не підтвердили  графік   закордонних візитів  його очільника.

Це закордонне турне  – перше, яке здійснить  лідер КНР  з того часу, як  розпочалась пандемія  COVID-19, воно   планується за місяць до тої дати, як Сі, як очікують, історично обійме  втретє  найвищу державну посаду, як  очільник  ЦК Комуністичної партії КНР під час з'їзду 16 жовтня.

"Головне повідомлення насправді не в тому, що Сі підтримує Путіна, тому що було абсолютно ясно, що Сі підтримує Путіна. Великим сигналом є те, що він, Сі Цзіньпін, вперше після пандемії їде з Китаю напередодні партійного з'їзду. Якби проти нього планувалися змови, це було б саме в той час, коли змови відбулися б. І він явно впевнений, що змови не відбудуться", – сказав професор Стів Цанг, директор Інституту Китаю при школі східних і африканських досліджень в Лондоні.

 За повідомленням українських ЗМІ,  4 лютого після  переговорів  лідера  КНР Сі Цзіньпіна і  глави Кремля Володимира Путіна,  дві  держави  заявили про встановлення  глибокого  стратегічного партнерства  для протидії глобальним  впливам Сполучених Штатів. 

Як вони зазначили, дружні стосунки  між двома  країнами не мають  кордону, як і "заборонених"  напрямів  співпраці.  Тоді лідери КНР та РФ оголосили  про співпрацю в  кількох  напрямках, включаючи   космос, зміну клімату, штучний інтелект  та контроль   у сфері  інтернету.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що анонсовану зустріч Путіна і Сі.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

000

12 вересня 2022, 09:09

Хочешь заняться сексом уже сегодня, без проституток, подарков, свиданий, если да то тебе сюда ---- https://4.fo/4pok

Ігор

11 вересня 2022, 19:00

Деякі диктатори не бояться мандрувати. А наш товариш Маленький нікуди: 1. боїться за своє, нікому не потрібне тіло 2. вважає себе дуже великим, що до нього повинні їхати 3. їде тільки на олігархічні сходкы - старого Пінчука, наприклад 4. боїться осоромитись, і посилає фактичного президента - Єрмака. Корупція - понад усе!


Новини