Сі Цзіньпін заявив, що світ охопив хаос і звернувся до Путіна

Сі Цзіньпін задоволений дружбою з Путіним

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив російському диктатору Володимиру Путіну, що міжнародна ситуація охоплена хаосом, але стратегічне партнерство Пекіна з Москвою є силою стабільності на тлі найзначніших змін за останнє століття. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Reuters".

"В даний час світ переживає небачені за останні сто років зміни, міжнародна обстановка переплетена з хаосом. Але я твердо вірю, що дружба між Китаєм і Росією продовжуватиметься протягом поколінь, і відповідальність великих країн перед своїми народами не зміниться", - заявив Сі Цзіньпін Путіну у Казані РФ на відкритті саміту БРІКС.

Він також заявив, що співпраця у групі БРІКС є "найважливішою платформою для солідарності та співпраці між країнами з ринком, що формується, і країнами, що розвиваються, в сучасному світі". Він сказав, що це "головна сила у сприянні реалізації рівноправної та впорядкованої глобальної багатополярності, а також інклюзивної та толерантної економічної глобалізації".

Зазначимо, у свою чергу російський диктатор Володимир Путін заявив, що, незважаючи на війну в Україні, Росія та Китай нарощують торгівлю, а Сі додав, що Москва та Пекін пройшли через "безпрецедентні випробування".

22 жовтня Володимир Путін зустрівся із Сі Цзіньпіном у рамках саміту БРІКС у Казані. Під час розмови російський диктатор заявляв, що співпраця РФ та КНР відбувається на рівноправних відносинах, незважаючи на "негативний зовнішній вплив".

"Відносини Росії та Китаю – зразок того, як мають будуватися відносини між країнами, співпраця носить рівноправний та некон'юнктурний характер. Росія та Китай, незважаючи на негативний зовнішній вплив, продовжують нарощувати торгівлю", – сказав Путін.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сі Цзіньпін заявив, що успішне партнерство між Китаєм та США дає двом країнам можливість сприяти розвитку один одного, а не перешкоджати йому.