Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін зробив нову заяву про відносини Китаю та Росії та дав обіцянку
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін зробив нову заяву про відносини Китаю та Росії та дав обіцянку

У Пекіні відбулась зустріч Сі Цзіньпіня з прем’єр-міністром Росії.

20 грудня 2023, 18:25 comments3302
Поділіться публікацією:

20 грудня у Пекіні Сі Цзіньпін зустрівся з прем’єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним. Під час зустрічі лідер Китаю привітав розширення торгівлі між двома країнами та пообіцяв посилювати зв’язки з РФ. 

Сі Цзіньпін зробив нову заяву про відносини Китаю та Росії та дав обіцянку

Сі Цзіньпінь та Михайло Мішустін (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє пресслужба МЗС Китаю. 

Також глава Китаю під час зустрічі наголосив, що у 2023 році він вже двічі зустрічався з російським президентом Путіним, а також відзначив активну комунікацію між урядами, законодавчими органами та місцевими органами влади двох країн.

"Китай підтримує російський народ у виборі власного шляху розвитку, а збереження і примноження китайсько-російських відносин є стратегічним вибором обох країн, виходячи з корінних інтересів їх народів", — сказав Сі Цзіньпін.

Сі Цзіньпін заявив, що новий 2024 рік, коли відзначатимуть 75-річчя встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і Росією стане "новою відправною точкою для спільного просування вперед і всебічного сприяння економічному та соціальному розвитку й реалізації національного відродження".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай відмовився інвестувати в "Силу Сибіру-2", поставивши РФ ультиматум. Російський проект газопроводу "Сила Сибіру-2", який необхідний, щоб замінити "Газпрому" втрачений європейський ринок, просувається вкрай повільно через позицію, яку зайняв офіційний Пекін. 

Китай відмовився інвестувати в будівництво трубопроводу, пропонуючи Росії повністю сплатити багатомільярдний рахунок за будівництво. Крім того, Китай вимагає подальших знижок на газ. Як стверджує джерело SCMP, Китай "може вимагати глибоких знижок". Але, незважаючи на це, у Путіна навряд чи є вибір. Російський президент "перебуває під величезним тиском", оскільки якщо труба не буде побудована, Росії не буде куди подіти "величезні обсяги" газу, каже джерело SCMP.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини