Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін зробив важливу заяву про відносини із США
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін зробив важливу заяву про відносини із США

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі США

25 жовтня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Китай готовий співпрацювати зі США, оскільки обидві сторони справляються зі своїми розбіжностями та працюють разом, щоб реагувати на глобальні виклики. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова КНР Сі Цзіньпін, повідомляє Reuters, з посиланням на китайські державні ЗМІ.

Сі Цзіньпін зробив важливу заяву про відносини із США

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

При цьому Сі зазначив, що для світу може мати вирішальне значення, наскільки Вашингтон та Пекін зможуть встановити "правильний" шлях взаємин.

Китайський лідер закликав до більш стабільних двосторонніх відносин, які, за його словами, мають будуватися на принципах "взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідного співробітництва".                                                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" — більш ніж півтора роки повномасштабної російсько-української війни Китайська Народна Республіка (КНР) продовжує грати в нейтральність. Китай лише чергово закликає сторони "йти назустріч один одному". Тим часом радник президента Франції Еммануель Бонн заявив, що Захід має низку доказів, що підтверджують, що Китай передає Росії певну допомогу (технології подвійного призначення та нелетальну військову допомогу, таку як шоломи та броня) для війни проти України. Про що говорять китайські ігри довкола російсько-української війни? Чи змінилося щось за останні рік-півтора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Сі перебрав на себе роль, яку мріяв Путін – чого тепер очікувати від Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини