Головна Новини Світ Китай Сі Цзиньпіна звалив інсульт: що насправді може критися за цим повідомленням
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзиньпіна звалив інсульт: що насправді може критися за цим повідомленням

Інформація про хворобу лідера КНР може бути черговою перевіркою на лояльність

18 липня 2024, 11:27 comments7822
Поділіться публікацією:

У китайських соцмережах активно обговорюють інформацію про хворобу їх президента Сі Цзиньпіна. Зокрема, журналістка Дженіффер Чжан заявила, що буцімто, глава КНР Сі Цзиньпін пережив інсульт під час третього пленуму Комуністичної партії Китаю. При цьому офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Сі Цзиньпіна звалив інсульт: що насправді може критися за цим повідомленням

Сі Цзиньпін

В соцмережах багато жителів Китаю пишуть про те, що повідомлення Чжан не має нічого спільного із правдою. Втім, також є думка і про те, що світ ніколи не дізнається правду із цього питання, оскільки Пекін проводить дуже приховану політику.

Окрім того, в соцмережах відзначають, що повідомлення про хворобу лідера КНР з'явилося на тлі тривожного загострення напруженості у відносинах із Тайванем і "важливих подій" у США.

Насправді, відзначає політолог Віктор Таран, немає нічого дивного в тому, що Пекін жодним чином не коментує інформацію про можливу хворобу Сі.

"Інформація про здоровʼя керівників Піднебесної завжди була таємницею за "сімома замками", бо якщо це правда Китай чекає внутрішньо політична боротьба за владу із не зрозумілим для нас і світу фіналом", — відзначив експерт.

При цьому він не виключив, що інформація про хворобу лідера Піднебесної може бути таким собі тестом.

"Може, це взагалі черговий тест на лояльність, який Сі влаштував перед тим як іти на геополітичне загострення", — додав Таран.

До речі, у 2012 році західні ЗМІ повідомляли про те, що Сі мав аневризму головного мозку і був госпіталізований. Відзначалося, що він нібито відмовився від операції і вирішив лікуватися із допомогою традиційних китайських ліків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ще в одного лідера є проблеми зі здоров’ям. Зокрема, у президента США Джо Байдена підтвердили коронавірус. Втім, очільник Вашингтону відзначив, що він почувається добре і працюватиме на благо американців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини