Головна Новини Світ Китай Стала відома країна, яка має свій аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома країна, яка має свій аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

Влада Китаю поки не розкриває характеристики своєї ракети, яка є аналогом "Кинджала"

2 травня 2024, 17:57 comments2408
Поділіться публікацією:

Очікується, що саме в Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Defense Express".

Стала відома країна, яка має свій аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

Ракета Кинджал. Фото: з відкритих джерел

Аналітики видання зазначають, що ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листопаді минулого року під час міжнародного авіашоу.

Офіційний Пекін поки що не розкриває характеристики такої ракети. На відео, яке вони нещодавно оприлюднили, можна побачити, як ракету скидають із бомбардувальника H-6K.

Як пише Defense Express, основою для 2PZD-21 стала тактична балістична ракета, як і у випадку з "Кинджалом". При цьому ракета використовує активну голівку радіолокації, що дозволяє використовувати її для ударів по кораблях.

За інформацією видання, ракета 2PZD-21 може запускатись за допомогою дозвукових бомбардувальників. У випадку "Кинджала" такі носії не підходять. Обов'язковою умовою для запуску ракети є розгін носія МіГ-31К до надзвукових швидкостей, після чого можливий пуск.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на жорстку критику США щодо китайської підтримки РФ, офіційний Пекін продовжує своє підігравання Москві в ракурсі російсько-української війни. І роблячи фінансово-економічні зв'язки більш прихованими. І продовжуючи гри у псевдомиротворчість. Візит китайського лідера Сі Цзіньпіна до Європи, що має розпочатися з 5 травня (має намір відвідати Францію, Сербію і Угорщину) той же Bloomberg розглядає як спробу посварити Європу та США. Втім, за даними того ж таки Bloomberg, французький президент Еммануель Макрон сподівається, що переконає Сі вплинути на Путіна, щоб той припинив агресію проти України. Які очікування від китайської гри довкола теми російсько-української війни? Чи готовий Пекін прислухатися до Заходу чи продовжить підігравати Москві? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини