Головна Новини Світ Китай Стало відомо, чи виконає Китай свої погрози і нападе на Тайвань у червні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи виконає Китай свої погрози і нападе на Тайвань у червні

Китай може напасти на Тайвань, але точно не у червні, вважає політолог Віктор Таран. На його думку, перед нападом Пекін повинен зробити ряд кроків, які вимагають часу, плюс добитися замороження війни в Україні

24 травня 2024, 12:08
Поділіться публікацією:

За інформацією ЗМІ, Китай може напасти на Тайвань уже на початку червня. Проте, на думку політолога Віктора Тарана, це є малоймовірним.

Стало відомо, чи виконає Китай свої погрози і нападе на Тайвань у червні

Китай і Тайвань

За його словами, перш ніж прийняти рішення про початок війни із Тайванем, Китаю потрібно, щоб Росія заморозила війну в Україні. Такий крок дозволить дозволить їй накопичити військово-технічні ресурси.

"Окрім того їм треба зміцнити свій флот та армію. Саме тому вони намагаються збільшити флот авіаносців. Без цього у них немає жодних шансів",
— вважає політолог.

Втім, визнає Таран, Китай насправді дуже поспішає, адже у нього продовжується рецесія в економіці. Окрім того, додає експерт, Японія на днях оголосила мобілізацію економіки та збільшення армії.

"Тож ще пару років і для нападу на Тайвань буде пізно. От тому то вони й публічно роблять різкі заяви",
- підкреслює політолог.

За його прогнозами, навряд Китай розпочне військові дії проти Тайваню у найближчий рік.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай 23 травня розпочав дводенні військові навчання навколо Тайваню, які він назвав "покаранням" за "сепаратистські дії", через кілька днів після того, як самоврядний острів привів до присяги нового демократично обраного лідера.

Відомо, що командування Народно-визвольної армії Китаю уже заявило про те, що розпочало спільні військові навчання за участю армії, флоту, військово-повітряних сил та ракетних військ у районах навколо Тайваню. Навчання проводяться в Тайванській протоці — вузькій водоймі, що відокремлює самоврядний острів від материкового Китаю — а також на півночі, півдні та сході Тайваню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини