Головна Новини Світ Китай Стало відомо, чому представники США та РФ відвідали Пекін. Про що там домовлялися
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому представники США та РФ відвідали Пекін. Про що там домовлялися

Пекін став місцем «паломництва» лідерів країн Заході та Росії. Як припустив в ефірі 24 каналу військовий оглядач Денис Попович, представники США намагаються переконати Китай перестати підтримувати РФ

29 квітня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу Китай з офіційним візитом відвідали топ-посадовці західних країн. Зокрема, минулого тижня у Пекіні також побував держсекретар США Ентоні Блінкен.

Стало відомо, чому представники США та РФ відвідали Пекін. Про що там домовлялися

Китай

Як вважає Денис Попович, Блінкен намагався зробити все для того, щоб Китай змінив позицію та перестав підтримувати Росію у війні з Україною. Зокрема, перестав надавати агресору товари так званого подвійного призначення, які РФ використовує для виробництва зброї.

"Блінкен хоче, що Китай повністю закрив цю допомогу, аби прискорити військову поразку Росії",
- підкреслив військовий оглядач.

Разом з тим, додав Попович, країна-агресор Росія підтримує з Китаєм тісні зв’язки і використовує допомогу Пекіну у війні. Окрім того, РФ вигідна і дипломатична позиція Пекіну, який підтримує так зване "мирне урегулювання української кризи" на умовах Росії. 

Саме тому, відзначив військовий оглядач, Китай планує у травні особисто відвідати кремлівський диктатор Володимир Путін. Його основним завданням стане добитися того, щоб Пекін не змінив свою позицію щодо підтримки Москви.

"Триває така дипломатична боротьба у цьому трикутнику",
— підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в НАТО вважають, що Китай вибрав сторону у війні України та Росії і підтримав агресора. Там говорять, що Пекін надає РФ товари та станки, які використовуються для виробництва зброї.

При цьому держсекретар Ентоні Блінкен під час візиту в Китай застеріг КНР від підтримки Росії у війні з Україною. Він навіть пригрозив Пекіну санкціями, якщо він не дослухається до порад Заходу і не припинить допомагати країні-агресору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини