Головна Новини Світ Китай Стало відомо коли Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо коли Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання

Навчання передбачають ракетні та артилерійські стрільби по повітряних та морських цілях

19 грудня 2022, 15:15
Поділіться публікацією:

За інформацією пресслужби Міністерства оборони Російської Федерації, з 21 до 27 грудня Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання в Східнокитайському морі, пишуть "Коментарі".

Стало відомо коли Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання

Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання

Такі навчання відбуваються щорічно починаючи з 2012 року. "Основною метою навчання є зміцнення військово-морського співробітництва між Російською Федерацією та Китайською Народною Республікою, підтримання миру та стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", — йдеться у повідомленні оборонного міністерства.

Як уточняють в оборонному відомстві країни-агресорки, під час активної частини навчання передбачається проведення спільних ракетних та артилерійських стрільб по повітряних цілях, стрільб з артилерії по морських цілях, а також відпрацювання спільних протичовнових дій із практичним застосуванням зброї. У цих злагодженнях планується участь: чотирьох російських кораблів, зокрема ракетний крейсер "Варяг"; шість китайських кораблів; літаки і вертольоти з обох сторін.

За інформацією Sky News, з 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення на територію України, РФ прагне посилити зв'язки з Китаєм та розглядає Пекін як ключового союзника в антизахідному альянсі.

За декілька днів до початку війни в Україні, Москва та Пекін підписали угоду про стратегічне партнерство "без обмежень", однак після цього Китай висловлював занепокоєння діями Кремля.

Як йшлося на порталі "Коментарі", Китай може напасти на Тайвань, якщо Росія досягне своєї мети в Україні. Про це сказав директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс в інтерв'ю американській телекомпанії PBS. Він також вважає, що російський напад на Україну, і особливо провал його початкового плану, викликали занепокоєння лідера КНР – Сі Цзіньпіна, який, за деякими даними, має намір провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним до кінця поточного року. Читайте також на порталі "Коментарі" – різдвяне перемир'я на фронті: у ЗСУ розповіли, як відреагують, якщо буде така пропозиція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини