Головна Новини Світ Китай Стало відомо, як Китай «пригодовує» країни ЄС, і що він від них вимагає натомість
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як Китай «пригодовує» країни ЄС, і що він від них вимагає натомість

Китай і далі буде підтримувати Росію у її війні з Україною і не дослухається до вимог США припинити цю співпрацю, вважає політичний експерт Віталій Портніков. Більше того, КНР в інтересах РФ почав працювати з країнами ЄС

29 квітня 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

Лідер Китаю Сі Цзиньпін не має наміру дослуховуватися до порад США і припиняти підтримку Росії у її агресивній війні проти України. Більше того, вважає Портніков, на прикладі війни в Україні він буде показувати іншим, що відбувається із тими країнами, які ігнорують бажання РФ. Нібито такі країни вимушені жити під постійними обстрілами і не мають майбутнього.

Стало відомо, як Китай «пригодовує» країни ЄС, і що він від них вимагає натомість

Сі Цзиньпінь

При цьому відомо, що Сі має намір у травні відвідати Угорщину та Сербію, які мають непогані стосунки з країно-агресором Росією. І ці країни, вважає Портніков, можуть стати майданчиком для китайських інвестицій. На його думку, глава Пекіну буде говорити європейцям, що якщо вони хочуть отримати китайські інвестиції та отримати можливість перемогти на виборах, то треба налагоджувати хороші стосунки з Росією. За таких умов Китай буде інвестором, а Росія надаватиме дешеві енергоносії.

Як вважає Портніков, Китай буде робити все для того, щоб розколоти Європейський Союз та внести розлад у лави тих країн, які хотіли б стати його членами. На його думку, мова йде про сигнал від Китаю колишнім радянським республікам.

"Якщо ви хочете мати стабільну економіку і разом з цим не виконувати умови Заходу щодо демократизації, до ваших послуг китайські інвестори. Але якщо вам потрібні китайські інвестори, то є одна умова – хороші стосунки з Росією, погодження з так званими інтеграційними моделями, які пропонує Кремль. Тоді ви можете зберегти владу і вас будуть годувати з руки російські та китайські господарі",
— заявив Портніков.

При цьому експерт переконаний, що ці сигнали, на жаль, працюють. Адже Китай готовий ще й виступити для колишніх радянських республік і гарантом їх обмеженого суверенітету.

Окрім того, Портніков додав, що Китай робитиме все для того, щоб його вплив в ЄС посилився і абсолютно не буде дослухатися до порад США.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що держсекретар США Ентоні Блінкен пригрозив Китаю санкціями, якщо він і дали буде підтримувати РФ у війні з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 квітня 2024, 17:18

Кожен прогноз чи аналіз цього божого пропагандиста, мав такий же результат, як і у російських божих: Соловьйова Скабеєвої тощо = ніколи не мав підтвердження, але сіяв екстремізм до всіх навколо.


Новини